kreta (Foto: Gunnar Lier/SCANPIX)
kreta (Foto: Gunnar Lier/SCANPIX)

Flere voldtatt på greske øyer

Gresk politi etterforsker flere grove voldtekter på Kreta og Kos.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

To britiske kvinner og en nederlandsk tenåringsjente skal alle ha blitt utsatt for gjengvoldtekter mens de ferierte på øyene Kreta og Kos.

Britiske myndigheter griper nå inn, skriver Dagbladet som siterer den britiske avisen The Observer.

Bekymret

Den britiske konsulen på Kreta holder hastemøter med turoperatører og lokale myndigheter. Voldtektene bekymrer også greske myndigheter.

- Det er tydelig at det skjer uakseptable ting på feriestedene våre, sier Nikos Markakis som er sjef for politistyrkene på Kreta. Politiet er spesielt bekymret for feriestedet Malia på Kreta. Forrige uke ble det satt inn ekstra politi der.

Demonstrerte mot feriefyll

- Vi økte patruljeringen i Malia til et nivå som er høyere enn noen gang. Sesongen har nettopp begynt og allerede er den blitt tilsmusset av voldtekter med turister involvert, sier politisjefen til The Observer. Han kritiserer den overdrevne drikkingen som foregår på barrunder arrangert av turoperatørene. I fjor gikk innbyggere i Malia i demonstrasjonstog mot turistenes festkultur.

Flere arrestert

Politiet på Kreta arresterte tre britiske menn i forrige uke for å ha voldtatt en 20 år gammel kvinne i Malia. De har også arrestert to greske menn er arrestert for overfallet på en nederlandsk tenåring som lå og solte seg på stranden. På Kos jakter politiet på fem menn som skal ha overfalt en britisk kvinne.

Som et forebyggende tiltak har blant annet gatebelysningen blitt forbedret flere steder. Dessuten er greske ordførere og politifolk deltatt på seminarer for i Storbritannia for å bli mer bevisste på voldtektsproblemet.