Finner ikke noe brev fra Forsvaret

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) finner ikke noe brev med beklagelse fra Forsvarets sikkerhetstjeneste (FOST) til Slottet, slik VG meldte at det er blitt sendt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Så langt jeg kjenner til, og vi har virkelig prøvd å undersøke, har det ikke gått noe slikt brev fra noen deler i Forsvaret, sier forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen til Dagbladet.no.

Det var VG som lørdag meldte at ledelsen i Forsvarets sikkerhetstjeneste har sendt et brev til Slottet, og beklaget at de har gått inn på e-post til eller fra kongefamilien eller ansatte ved Slottet.

Aftenposten skrev søndag at kilder som avisen har snakket med, sier det ikke er sendt noe brev fra FOST, eller på vegne av FOST, til Slottet.

Forsvaret mener at overvåkingssaken er utløst av at FOST oppdaget massiv fildeling i en nettadresse i et departement. FOST har ingen oversikt over enkeltdresser, men følger datatrafikken som går til serveren som adressen tilhører.

Politikere fra Høyre og Kristelig Folkeparti har etterlyst en redegjørelse fra Strøm-Erichsen. Også Øystein Djupedal, fra regjeringspartiet SV, sier i søndagens VG at det ville være fornuftig av forsvarsministeren å orientere Stortinget.

– Selvfølgelig vil jeg gjøre det, hvis Stortinget ber om det. Jeg skal forklare saken slik Stortinget ønsker, sa Strøm-Erichsen til NTB fredag.

Skal Strøm-Erichsen redegjøre om saken, må det skje i løpet av uken. Stortinget tar sommerferie fredag. (©NTB)