Erik Huseklepp  (Foto: Hommedal, Marit/SCANPIX)
Erik Huseklepp (Foto: Hommedal, Marit/SCANPIX)

Sammenligner Huseklepp med Helstad

Erik Huseklepp hylles av lagkameratene etter storspill mot Lyn.

Brann - Lyn: 2-1

Brann Stadion/Bergen (TV 2 Sporten): Etter storspill og to scoringer i Branns 2-1-seier over Lyn vanket det skryt fra både medspillere og motspillere.

- Helstad-type
- I dag så hadde vi en Thorstein Helstad-type på topp igjen. Det er typisk sånn dag som vi trenger han og i dag så vi Erik tok steget opp der og jeg tror han vant kampen for oss, skryter Eirik Bakke

For mens Thorstein Helstad omsider tok farvel med brannfansen i pausen av kampen, presenterte Huseklepp seg med målgjøreregenskaper i Helstad-klassen i kampen mot Lyn.

- Han må bare fortsette å prestere sånn som han gjør. Klubbene ute i Europa følger spillere over tid så det hjelper ikke bare med 4-5 gode kamper. Han må gjøre en hel god sesong så henter klubbene de. Vi får håpe han blir ut sesongen, sier Bakke.

Se intervju med Bakke her:

322682

Solli-skryt
Også lagkamerat Jan Gunnar Solli var full av lovord om Huseklepp etter kampen. Han mener 2-1-scoringen var en klassespiss verdig.

- Huseklepp er jo fenomenal som klarer å bruke det lille ektra touchet for å få helt kontroll på ballen og setter den utagbart for keeper, sier Solli

Også Solli ser likhetstrekk mellom Huseklepp og Helstad.

- Han var veldig god i dag. Det er sånn vi trenger. Vi trenger en spiss der oppe som scorer mål for oss. Vi har på en måte hatt Thorstein som en garantist for det tidligere og nå begynner Erik å klatre opp over toppscorerlisten, det lover bra.

- Hvis han fortsetter å spille så bra så er det klart at klubber vil bli interessert. Nå er Huseklepp fremdeles brannspiller. Nå er det bare å fortsette å la han være god. Det er ingenting som ville være bedre enn at han spiller knallbra for Brann, da fyker vi oppover tabellen også. Så får vi se hva fremtiden bringer, fortsetter Solli.

Se intervju med Solli her:

322681

- Tenker ikke på det
Huseklepp selv vil imidlertid ikke sammenligne seg selv for mye med Thorstein Helstad.

- Jeg tenker ikke på det. Jeg tenker på å spille mitt eget spill. Vi er nok ganske like på noen områder, men samtidig ganske forskjellig på andre områder. Han er nok mye bedre enn meg å score mål normalt sett, sier Erik Huseklepp.

Se intervju med Huseklepp her:

322691