Edwin Eziyodawe  (Foto: Falch, Knut/SCANPIX)
Edwin Eziyodawe (Foto: Falch, Knut/SCANPIX)

Kippe hyller Edwin

Nigerianeren herjet med FFK-forsvaret.

Lillestrøm - Fredrikstad 4-2

Åråsen/Bergen (TV 2 Sporten): Edwin Eziyodawe scoret to mål og lekte seg med FFK-forsvaret før han måtte forlate banen med skade. Lillestrøm-kaptein Frode Kippe er mektig imponert.

- I dag var han skikkelig på og alt gikk hans vei. Det er artig å se på når han har de dagene der, så får vi håpe skaden ikke er alt for alvorlig, sier Kippe til TV 2 Sporten.

Se mål og høydepunker i videovinduet over!

Les også: Målfest da Lillestrøm vant

Da Edwin sørget for 4-2 valset han rundt med FFK-forsvaret.

- Jeg sto bare å så. Det var vel en tre-fire mann som ble hengende etter. Han gjør de utroligste ting noen ganger, og det fikk han til i dag, sier Kippe.

- Sliter med ham på trening
Han innrømmer at det noen ganger er litt av en utfordring å møte nigerianeren på treningsfeltet.

- Han er utrolig kjapp, en god tekniker og god til å utfordre én mot én. Da er han ikke lett å møte. Vi sliter med ham på trening hver eneste dag, men det er godt å ha en sånn spiller på laget, sier Kippe.

Se intervju med Kippe her:

322641

- Viktig å lede til pause
Han scoret selv Lillestrøms viktige 3-2 mål, men innrømmer han og resten av LSK-forsvaret ikke var helt på topp i første omgang, da gjestene fikk utligne to ganger.

- Det ble en hektisk førsteomgang. Vi tok føringen, men slipper Fredrikstad litt for enkelt til i første omgang. Vi virket ikke veldig solide defensivt, og Fredrikstad er farlige. De hentet inn ledelsen vår to ganger, men vi greide å gå til pause med en 3-2 ledelse. Det var viktig. Vi får rettet opp i en del i pausen og gjør en solid andreomgang.

- Hva rettet dere på i pausen?

- Vi prøvde å være mer kompakte defensivt. Det ble for mye strekk i perioder, og Fredrikstad var flinke til å bruke ballen i mellomrommet, sier Kippe.

- Artig å se ungguttene prestere
Hans Lillestrøm har virkelig funnet formen den siste tiden, og klatret søndag over nedrykksstreken og opp på 13. plass.

- Det er lenge siden vi har tapt en kamp, og det er godt å ha med seg. Det hjelper på selvtilliten, og selv om det ikke var verdens beste fotballkamp i dag så er vi solide utover i kampen, og scorer fire mål. Det er veldig bra, sier Kippe.

- Ser vi konturene av et velfungerende Lillestrøm-lag?

- Ja, jeg håper da det. Vi har hatt en del utfordringer med en del skade og småskader, og vi har hatt en del rulering på laget, men jeg synes de som kom inn gjør en utrolig god jobb. Det er artig å se ungguttene prestere når de får muligheten, sier Kippe.