Edwin Eziyodawe  (Foto: Johannessen, Sara/SCANPIX)
Edwin Eziyodawe (Foto: Johannessen, Sara/SCANPIX)
JUBLET FOR TIDLIG: Frode Kippe scoret seiersmålet da Lillestrøm slo Tromsø på Alfheim. Siden har smilet stivnet. (Foto: Bertinussen, Rune S./SCANPIX)
JUBLET FOR TIDLIG: Frode Kippe scoret seiersmålet da Lillestrøm slo Tromsø på Alfheim. Siden har smilet stivnet. (Foto: Bertinussen, Rune S./SCANPIX)
Everton Da Costa (Fredrikstad)  (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)
Everton Da Costa (Fredrikstad) (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)
Vidar Martinsen og Celso Borges (Foto: Olsen, Linn Cathrin/SCANPIX)
Vidar Martinsen og Celso Borges (Foto: Olsen, Linn Cathrin/SCANPIX)
Kristoffer Tokstad  (Foto: Johannessen, Sara/SCANPIX)
Kristoffer Tokstad (Foto: Johannessen, Sara/SCANPIX)

Målfest da Lillestrøm vant

Slo Fredrikstad 4-2 på Åråsen.

Lillestrøm - Fredrikstad 4-2

Åråsen/Bergen (TV 2 Sporten): Det ble målfest på Åråsen, der Lillestrøm dro i land en fortjent 4-2 seier mot Fredrikstad.

Espen Søgård sendte hjemmelaget i føringen tidlig i første omgang, men FFK og Celso Borges brukte ikke lang tid på å utligne.

Edwin sørget for ny LSK-ledelse etter 24 minutter, men nok en gang kom FFK tilbake da Éverton headet inn 2-2.

Se alle mål og høydepunkter i videovinduet over!

Frode Kippe sørget imidlertid for 3-2 ledelse like før pause, og da var det ingen vei tilbake.

Edwin sørget for 4-2 med et flott soloraid i andre omgang.

- Vi har mange folk ute og gjør en god kamp. Vi scorer fire fantastiske mål og er kjempefornøyd, sier Henning Berg til TV 2 Sporten.

- Bra fremgang
Lillestrøm klatret forbi Strømsgodset og Bodø/Glimt og opp på 13. plass. Fredrikstad ligger på 12 plass á poeng med Lillestrøm, men med bedre målforskjell.

Etter en forferdelig sesonginnledning har Lillestrøm virket solide i de siste rundene, og Henning Berg er fornyød med fremgangen.

- Vi jobber hele tiden med de samme tingene og vi utvikler oss hele tiden. Vi klatrer og tar steg for steg. Nå scorer vi fire mål også, og vi er jevnt over solide bakover. Jeg synes vi ser bra fremgang, sier Berg, selv om han ikke var helt fornøyd med forsvarsspillet mot Fredrikstad.

- De var ganske effektive i første omgang. Det var riktignok vi også, men jeg synes vi har vært ganske solide bakover den siste tiden, så det var overraskende for oss å slippe inn de målene, men sånn er fotballen. Det skjer noen ganger, men jeg er veldig, veldig fornøyd med laginnsatsen til spillerne i dag, sier Berg.

Se intervju med Henning Berg og Anders Grönhagen her:

322640

- Skuffende
Hans trenerkollega i Fredrikstad var direkte misfornøyd meg eget lags forsvarsspill.

- Vi fikk til et angrepsspill vi var fornøyd med i første omgang, men vi feilet i forsvarsspillet. Vi gjorde oss selv dårlige da vi slapp inn disse fire målene, som jeg synes var enkle. Sånn er det i fotballen, men klart det er skuffende, sier Anders Grönhagen.

Han så sitt eget lag slippe inn tre enkle mål i første omgang, og mener det preget spillerne kampen gjennom.

- Den usikkerheten vi skaper hos hverandre i første omgang drar vi med oss i den andre. Vi var ikke som en enhet forsvarsmessig. Det var det store problemet i dag.

Søgård åpnet målkontoen
Lillestrøms Espen Søgård åpnet målkontoen for sesongen da han banket Lillestrøm i ledelsen.

FFK-keeper Lasse Staw slo ballen rett i beina på Søgård, og midtbanespilleren takket for ballen ved å dundre den utagbart i mål.

Se målet:

322555

Gleden ble imidlertid kortvarig. Etter 13 minutter glapp det fullstendig i Lillestrøm-forsvaret og Celso Borges kunne enkelt sette inn 1-1 alene med Otto Fredrikson.

Midtbanespilleren Borges fikk tillit på topp av Anders Grönhagen mot Lillestrøm, blant annet fordi han banket inn tre mål på to kamper for Costa Rica i VM-kvaliken nylig.

Se målet her:

322558

Etter 24 minutter kom Lillestrøm tilbake. Edwin Eziyodawe dro seg fri på 16-meteren og banket inn 2-1 for Lillestrøm.

Se målet:

322563

FFKs Éverton har nærmest blitt beryktet for å bomme på mål, men etter 31 minutter satte brasilianeren inn 2-2.

Joachim Thomassen slo inn i fra venstre, og Éverton raget høyest i lufta da han headet inn utlingninsmålet for Fredrikstad.

Se utligningen:

322567

Etter 43 minutter tok Lillestrøm ledelsen for tredje gang i kampen. John Anders Bjørkøy slo inn et frispark fra venstrekanten, og i feltet raget LSK-kaptein Frode Kippe høyest av alle.

Midtstopperen kunne enkelt heade inn 3-2 til hjemmelaget på den perfekte dødballen fra Bjørkøy.

Se Kippes scoring:

322580

Lillestrøm startet den andre omgangen best og fikk en gigantsjanse etter 61 minutter. Lillestrøm kom to mot én på en kontring, men Edwin valgte å avslutte selv fra skrått hold.

Magnus Myklebust sto helt alene foran mål, og var rasende på nigerianeren siden han ikke ga ham muligheten til å score på blank kasse.

Etter 68 minutter gjorde Edwin det godt igjen. Han lekte seg med Lillestrøm-forsvaret før han dunket inn sin andre scoring for dagen.

322595

Lagoppstillinger:
Lillestrøm (4-4-2): O. Fredrikson - L. Gabrielsen, V. Riseth, F. Kippe, M. Johnsen - K. Tokstad, J. Bjørkøy, E. Søgård, M. Myklebust - A. Sundgot, E. Eziyodawe.

Fredrikstad (4-4-2): L. Staw - P. Czwartek, V. Martinsen, R. Piiroja, J. Thomassen - A. Askar, A. Gashi, H. Ramberg, R. Kvisvik - C. Borges, Éverton.

Se hva Henning Berg og Anders Grönhagen sa før kampen her:

322544