Krigen mot terror koster Pakistan milliarder

Pakistan øker sitt forsvarsbudsjett med nesten 16 prosent. Økningen er nødvendig for å finansiere krigen mot talibanopprørerne nordvest i landet, mener regjeringen i Islamabad.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De samlede forsvarsutgiftene for finansåret 2009-2010 vil komme opp i rundt 342,5 milliarder rupi eller vel 26,8 milliarder kroner, sa viseforsvarsminister Hina Rabbani Khar i helgen. Dette er en økning på 15,8 prosent i forhold til foregående periode.

- Pakistan er i dag ikke bare en frontlinjestat i den internasjonale kampen mot terrorisme. Landet kjemper også mot terrorister og andre ytterliggående krefter innenfor sine egne grenser, sa den pakistanske viseforsvarsministeren i nasjonalforsamlingen.

Kampen mot terrorismen er en tung belastning på Pakistans økonomi. I fjor høst bidro den til alvorlige problemer i landets handelsbalanse med utlandet, og tvang regjeringen til å søke hjelp fra det internasjonale pengefondet IMF.

Den pakistanske økonomien har siste budsjettår bare hatt en vekst på 1,9 prosent, sammenlignet med 4,1 prosent året før. Samtidig sliter landet med høy lønns- og prisvekst og fallende utenlandske investeringer. (©NTB)