PÅ HANDLETUR: Joan Laporta, klubbpresident i FC Barcelona. (Foto: ALBERT GEA/REUTERS)
PÅ HANDLETUR: Joan Laporta, klubbpresident i FC Barcelona. (Foto: ALBERT GEA/REUTERS)

- Barca skaper stjerner - Real kjøper dem

Barcelona-president Joan Laporta fortsetter med hardskytset rettet mot Real Madrid.

I forrige uke hevdet han at Real Madrid ikke viser fotballverden respekt. Han mener klubben fullstendig ødelegger markedet med overgangssummene til Kaká og Cristiano Ronaldo.

I dag fortsetter Laporta med den hoverende uttalelsen om at Barcelona skaper verdens stjerner, mens Real Madrid kjøper den. Han tenker først og fremst på spillere som Xavi, Iniesta, Valdes og Pique med flere. Videre utdyper han forskjellen mellom de to klubbene.

- Vi driver våre klubber på to forskjellige måter. Det er store forskjell på hvordan vi velger å forstå fotball og livet generelt. Vi ønsker å skape vår egen identitet og fremtid gjennom hardt arbeid, sier Laporta.

Presidenten sier videre i intervju med avisen Marca at han er i dialog med Karl Heinz Rummenige i Bayer München om en overgang for Frank Ríbery.

Skulle Zlatan-overgangen også gå i orden spørs det nok ikke om Laporta må bite i seg ordene om Madrids vanvittige pengeforbruk. Det blir neppe spesielt billig å hente svensken til Camp Nou.

Målvakten Victor Valdes er også i forhandlinger om en forlengelse av sin avtale. Partene har fremdeles ikke kommet til enighet, men Laporta regner med å få ting på plass i løpet av kort tid