Frykter Høyre mister anstendigheten

– Høyre senker kravet til egen anstendighet når det velger å bevege seg inn på Fremskrittspartiets banehalvdel, mener Venstres leder Lars Sponheim.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I sin tale på partiets landsstyremøte lørdag tok han et oppgjør med Høyre fordi partiet etter hans mening konkurrerer med Frp på viktige områder og dermed gjør seg selv til et populistisk parti.

– Det er ingen tvil om at partiet er blitt mer populistisk når det gjelder innvandringspolitikken. Det har også beveget seg i retning Frp når det gjelder miljø- og vernespørsmål, ja til og med i pengebruken, sier Sponheim til NTB.

Han ber Høyres leder Erna Solberg si nei til Frp-samarbeid og heller samarbeide med et anstendig sentrum. – Frp er et høyrepopulistisk parti. Jo mer Frp vokser, jo vanskeligere blir det å stable et anstendig regjeringsalternativ på beina, konkluderte Sponheim.

Han sa også at et stort Frp er den beste garantien for at Stoltenberg kan fortsette som statsminister i en ren Ap-regjering. – Dyrkingen av konfliktene mellom Jens og Jensen vil sette alle andre i skyggen. Frp får ikke over 50 prosent. Siv blir ikke statsminister i Norge fordi hun leder et ensomt, ekstremt og sært parti som dyrker alenegangen, slo Lars Sponheim fast i sin tale.

Han mener at partier som Frp og SV i regjeringssamarbeid senker forsvarslinjen mot ytterliggående politikk. – Det blir sniksosialisme til venstre og snikpopulisme til høyre, sier han. (©NTB)