Brasiliansk politi frakter avgårde omkomne som ble funnet i Atlanterhavet. Det skal foretas DNA tester for å fastslå identiteten på de døde. (Foto: Vanderlei Almeida)
Brasiliansk politi frakter avgårde omkomne som ble funnet i Atlanterhavet. Det skal foretas DNA tester for å fastslå identiteten på de døde. (Foto: Vanderlei Almeida)

Identifisering av omkomne kan forklare Air France-ulykken

Hvor de omkomne satt kan bli nøkkelen til å finne ut hva som skjedde før styrten, mener ekspert.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tre nye omkomne er funnet i Atlanterhavet. Til sammen er 44 av de 228 passasjerene som var om bord i Flight 447 hentet opp fra sjøen.

- Men nå blir det også svært vanskelig å finne flere, sier lederen av det brasilianske luftvåpenet, general Cardoso til nyhetsbyrået AP.

Sjansene svinner

Levningene er sendt til Brasil for identifisering.

- Sjansen for å finne alle passasjerene fra Air France-flyet er meget små, sier han til AP.

LES OGSÅ: Likene etter Air France-ulykken skal identifiseres

Seteplassering er nøkkelen

Hvor de 44 som nå vil bli identifisert satt, kan bli nøkkelen til hva som egentlig skjedde før styrten.

- Hvis ofrene, som er funnet i den ene delen av havet, satt i den ene enden av flyet, så kan det forklare mye. Kanskje hvilke deler av flyet som ble revet av i lufta, sier Peter Goelz, tidligere leder av den amerikanske transportsikkerhetskommisjonen til AP.

- Mulig kabinen ble revet opp

Han viser til at likene til nå er funnet med nesten 100 kilometers avstand. Det kan tyde på at flyet gikk i stykker allerede mens det var i lufta.

Goelz sier at undersøkelsr av de større vrakdelene som er funnet i havet kan forklare hvorfor flyet ble revet i stykker. Noen av likene er funnet veldig lagt fra flydelene, og dette kan tyde på at kabinen ble revet opp før flyet styrtet i havet.

Les også: - Air France-flyet «løste seg opp i luften»