Norske Skog nedbemanner

Norske Skog reduserer antall ansatte i Norge og utlandet med 600. Staben på Follum reduseres med 80, opplyser selskapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norske Skog vil flytte produksjonen av forbedret avispapir fra avdelingen på Follum til avdelingen i Skogn, og la Follum gradvis spesialisere seg på produksjon av bokpapir.

Dette er avhengig av at det blir bygget et nytt blekeri hos avdelingen på Skogn. Norske Skog Skogn er en av konsernets mest kostnadseffektive bedrifter.

Endringene betyr en nedbemanning på Follum fra 420 ansatte i dag til 340 ansatte. Denne nedbemanningen skal skje i løpet av 2009. Fabrikken på Follum har i dag to papirmaskiner i drift, én for forbedret avispapir og én for magasinpapir.

I tillegg jobber Norske Skog med å etablere ny virksomhet innenfor bioenergi på Follum. Arbeidet med å få dette til vil bli forsterket.

Norske Skog vil redusere investeringene i konsernet med 400 millioner kroner i år. Investeringer i eksisterende virksomhet vil bli redusert også i årene framover.

Norske Skog opplyser også at den midlertidige stansen av én av de to papirmaskinene i Parenco i Nederland vil bli permanent. Det betyr at arbeidsstokken i Parenco vil bli redusert med mellom 170 og 200 fra nåværende 428.

Det skal gjennomføres nedbemanning ved alle enheter i konsernet. Det antas at den samlede effekten av tiltakene gir en reduksjon i antall ansatte med rundt 600 personer. Dette utgjør 9 prosent av arbeidsstokken globalt. (©NTB)