Over 30 katter kan ha blitt drept i Miami de siste ukene. (illustrasjonsbilde) (Foto: Johannessen, Sara/SCANPIX, © SAJ)
Over 30 katter kan ha blitt drept i Miami de siste ukene. (illustrasjonsbilde) (Foto: Johannessen, Sara/SCANPIX, © SAJ)

Kattedrap ryster Miami

Familien Gleasons lille katt ble ett av seriemorderens ofre.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Miami rystes etter en rekke bestialske kattedrap den siste tiden. Politiet mener at minst 19 katter har blitt tatt av dage, men undersøker 14 andre saker med mistenkelige kattedødsfall, melder CNN.

Bare torsdag denne uken skal minst fem katter ha blitt drept. En av kattemorderens ofre er familien Gleasons lille Tommy.

Datterens bestevenn

Pusen dukket en dag opp på familiens trapp, og etter å ha lett etter eieren uten resultat bestemte familien seg for å beholde ham. Datteren (6) i huset var henrykt. Hun hadde lenge ønsket seg en katt da Tommy kom, og de to ble bestevenner.

For to uker siden ble Tommy funnet død på plenen foran huset. Først trodde de den lille katten var blitt drept av en hund, men da de så nærmere på skadene forsto de at et menneske sto bak.

Delvis flådd

- Huden var revet av under og på deler av beina. Han var delvis flådd, sier moren Donna. Hun ønsker ikke at datterens navn skal offentliggjøres og ber den lille jenta forlate rommet før hun forteller historien til CNN.

- Det er forferdelig å tenke på at dette skjedde rett utenfor huset vårt, mens vi lå inne og sov. Jeg er ikke redd, men jeg sover ikke så godt som før, sier Gleason.

Datteren er knust etter kattens død.

Lover dusør

Ifølge politiet kom de første rapportene om kattedrap 13. mai. Talsmann for politiet i Miami-Dade Bobby Williams sier til CNN at to av dyreskrottene de har funnet har vært stilt opp i spesielle positurer.

- Personen som gjør dette er forstyrret på en eller annen måte. Hvis noen ser mistenkelige ut, eller oppfører seg rart, ring politiet, sier Williams. Han ber katteeiere være varsomme, og holde dyrene innendørs.

Det er utlyst en dusør på 10.000 amerikanske dollar (64.000 norske kroner) for opplysninger som kan føre til at den skyldige blir tatt.