Ventet sju måneder på avhør av drosjesjåfør

Politiet i Stavanger kjente navnet på en voldtektsmistenkt drosjesjåfør i sju måneder før de avhørte mannen. I forrige uke ble mannen siktet for voldtekt og fratatt kjøreseddelen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Voldtekten av en 32 år gammel kvinnelig passasjer skal ha skjedd 7. september i fjor. Kvinnen hadde bestilt taxien via sentralen og turen var registrert. Likevel ventet politiet sju måneder med å avhøre den voldtektsanmeldte taxisjåføren, skriver Stavanger Aftenblad.

– Allerede åtte dager etter anmeldelsen, 9. oktober 2008, dukker navnet på sjåføren opp i etterforskningsdokumentene. Men så skjer det lite, forteller kvinnens bistandsadvokat Kristoffer Hovda.

Advokaten sendte flere brev om saken til politiet, men uten å få respons.

– I tillegg har jeg ringt flere ganger. Jeg har aldri fått noe skikkelig svar på hvorfor det ikke ble gjort noe på alle de månedene, sier Hovda til avisen.

Først 23. april i år blir den 34 år gamle taxisjåføren avhørt av politiet. Så blir han avhørt igjen fem dager senere. Deretter går det over en måned før politiet sikter sjåføren og fratar ham kjøreseddelen. (©NTB)