Karen Espelund  (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)
Karen Espelund (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)

Massiv misnøye med Espelund

Karen Espelunds fremtid som generalsekretær i Norges Fotballforbund (NFF) er usikker.

Fotballpresident Sondre Kåfjord bekrefter uro i Norges Fotballforbund.

- Vi har en situasjon hvor vi har fått varsling om ikke ubetydelig uro i administrasjonen og en del misnøye. Dette tar styret veldig alvorlig, sier fotballpresident Sondre Kåfjord til TV 2 Sporten.

- Dette er problemer vi ikke kan feie under teppet, tilføyer han.

Kåfjord vil ikke si hvem saken gjelder, men TV 2 Sporten vet at Karen Espelunds fremtid er under lupen i NFF. Det er utbredt misnøye med generalsekretærens lederstil på flere plan i Fotballforbundet. Strømmen av negative tilbakemeldinger på 48-åringen har fått styret til å iverksette en utredning av arbeidsmiljøet i NFF.

- I den sammenheng har vi bestemt oss for å iverksette en arbeidsmiljøundersøkelse i administrasjonen. Den kommer vi til å gjennomføre i samarbeid med generalsekretæren, sier Kåfjord.

- Styret er ansvarlige for å ha en godt fungerende administrasjon. Det har vi hatt i årtier i norsk fotball. Jeg skal ikke overdramatisere dette, men vi er i en situasjon der det er så mye gnisninger at vi må få ryddet opp, sier Kåfjord.

Espelund har vært generalsekretær NFF i ti år. Hun ble valgt inn som styremedlem i NFF i 1988. Hun har også innehatt en rekke internasjonale toppverv innen fotballen. Siden 2001 har hun vært leder av leder av UEFAs kvinnekomité.

Kåfjord vil ikke kommentere om arbeidsmiljøundersøkelsen kan medføre endringer i toppen hos NFF.

- Vi går med helt åpent sinn inn i dette. Nå skal vi se om vi greier å få til en god løsning. Da må vi ha oversikten med en tiltaksrettet arbeidsmiljøundersøkelse. Det blir helt meningsløst å snakke om noe sånt.