TV-aksjonen 2010 til Flyktninghjelpen

TV-aksjonen 2010 går til Flyktninghjelpen. De innsamlede pengene skal gå til nødhjelpsarbeid i områder med humanitære kriser.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Organisasjonen driver flyktningleirer, sørger for mat og nødvendig utstyr, bygger hus og skoler, gir barn og unge skolegang og juridisk rådgivning til mennesker som skal vende hjem igjen.

– Dette er en enorm anerkjennelse av det arbeidet Flyktninghjelpen gjør for mennesker på flukt fra krig og konflikt over hele verden, sier Elisabeth Rasmusson, generalsekretær i Flyktninghjelpen.

Pengene som samles inn via TV-aksjonen skal gå til områder hvor det er akutt krise, som Somalia, Sri Lanka, Kongo, Pakistan og Afghanistan.

– Gjennom vårt arbeid i over 20 land har vi lært oss å bruke alle muligheter til å nå fram til mennesker som trenger hjelp, for å gi beskyttelse og dekke grunnleggende behov. TV-aksjonen vil gjøre det mulig for oss å gjøre en enda bedre jobb, sier Rasmusson.

Flyktninghjelpen er en uavhengig, norsk humanitær organisasjon med over 2.600 ansatte. Arbeidet finansieres av private givere i Norge, Utenriksdepartementet, Norad, utenlandske donorer og FN.

Flyktninghjelpen har hatt TV-aksjonen fire ganger tidligere, i 1974, 1979, 1988 og 1998. (©NTB)