Døde etter båtkantring ved Bømlo

En 73 år gammel mann døde etter at en båt med fem menn om bord kantret ved Bømlo i Hordaland torsdag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tre av de fem mennene kom seg til land ved egen hjelp, mens to måtte hentes ut fra båten av redningsmannskaper. Disse to ble sendt med helikopter til Haukeland universitetssjukehus i Bergen etter først å ha fått førstehjelp på land av redningsmannskapene.

Fra sykehuset får NTB opplyst klokken 12.30 at en av de to, en 73 år gammel mann, døde av skadene. Tilstanden for den andre mannen er foreløpig ikke kjent, utover at også han skal være alvorlig skadd.

Ulykken skjedde ved Halleråker ved Bømlo torsdag morgen.

– En 20 fots båt med påhengsmotor kantret kort tid etter at den dro ut fra land. Om bord var fem menn mellom 70 og 80 år. Tre av dem kom seg til land ved egen hjelp, sier operasjonsleder Agnar Austrheim i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til NTB.

De to siste ble funnet under vann i den kantrede båten av redningsmannskapene som raskt kom til stedet. En av dem ble raskt reddet på land, mens det tok noe lengre tid med den andre. Begge fikk førstehjelp på stedet, før de ble sendt til Haukeland universitetssjukehus med helikopter.

– De tre som kom seg til land selv, er alle bare lettere skadd og er fraktet til legevakten for kontroll, sier Austrheim.

Politiet kjenner ennå ikke til detaljene rundt ulykken, men båten skal ha blitt kjørt på land i stor hastighet og deretter kantret.

Politiet fikk beskjed om ulykken klokken 9.47. Det ble da satt i gang en større redningsaksjon med dykkere fra Haugesund, brannvesenet og politiet. Hovedredningssentralen sendte et helikopter og også legehelikopteret ble sendt til stedet. (©NTB)