ETT ÅR IGJEN: Arbeidere henger opp en gigantisk fotballskjorte som minnner Cape Towns innbyggere på at det bare er ett år til fotball VM sparkes i gang.  (Foto: SCHALK VAN ZUYDAM/AP)
ETT ÅR IGJEN: Arbeidere henger opp en gigantisk fotballskjorte som minnner Cape Towns innbyggere på at det bare er ett år til fotball VM sparkes i gang. (Foto: SCHALK VAN ZUYDAM/AP)

Finanskrisen hemmer ikke fotball-VM

Finanskrisen rammer Sør-Afrika som resten av verden. Men fotball-VM neste sommer står ikke i fare.

Torsdag er det ett år til åpningskampen i fotball-VM sparkes i gang. For første gang skal Afrika ha vertskap for et av verdens største idrettsarrangementer.

Den globale finanskrisen har ført til frykt for at mesterskapet blir skadelidende med færre tilreisende supportere og gniene sponsorer.

Men det ser ikke ut til å være tilfellet. Turneringen er ventet å gi Sør-Afrika et betydelig økonomisk løft.

- Vi er fornøyd med at krisen ikke har slått til hos FIFA (Det internasjonale fotballforbundet), og at VM ikke er i fare. Våre sponsorer er sterke. De har lidd på grunn av økonomikrisen, men alle støtter oss fullt ut, sier markedsdirektør Thierry Weil i FIFA.

Det lave prisnivået i Sør-Afrika kan være en positiv faktor for turiststrømmen under mesterskapet. I tillegg regner man med at millioner av trofaste fotballsupportere vil reise uavhengig av vanskelige tider.

Billettsalget har så langt gått bra. Alle forhåndsbilletter til åpningskampen, semifinalene og finalen er utsolgt. Det samme gjelder for kampene i Cape Town, Nelspruit og Pretoria. (©NTB)