Store vrakdeler av Air France er blitt funnet og tatt opp fra havet.  (Foto:  /AFP)
Store vrakdeler av Air France er blitt funnet og tatt opp fra havet. (Foto: /AFP)
Piloter mener problemer med fartssensorene på flyet kan ha ført til ulykken der 228 mennesker mistet livet. (Foto: AP Photo/Brazil's Air Force/AP)
Piloter mener problemer med fartssensorene på flyet kan ha ført til ulykken der 228 mennesker mistet livet. (Foto: AP Photo/Brazil's Air Force/AP)

- Terrornavn knyttes til Air France-ulykken

To passasjerer med navn som knyttes til terrororganisasjon var om bord ulykkesflyet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er den franske avisen L'Express som skriver at to passasjerer om bord Air France-flyet som styrtet hadde navn som kan knyttes til en islamistisk terrororganisasjon.

Rett etter at flystyrten var et faktum, sendte den franske etterretningstjenesten DGSE avgårde et team med agenter til Brasil for å delta i etterforskningen.

Franske agenter oppdaget mulig terrorspor

Det var disse agentene som avdekket at to av navnene på passasjerlisten også forekom på franske myndigheters oversikt over radikale muslimer som utgjør en trussel mot landets sikkerhet.

Kilder i fransk etterretning sier til avisen at det arbeides videre med å undersøke fødselsdatoer og familierelasjoner.

Les også: Her fraktes Air France-ofrene på land

Det er også en mulighet at forbindelsen er kun en «makaber tilfeldighet», men etteretningskilden sier til avisen at forbindelsen tas svært alvorlig.

Frankrike har mottatt en rekke trusler fra islamske grupperinger de siste månedene, særlig etter at franske militærstyrker ble sendt til Afghanistan.

Les også: Advarer Air France-piloter mot A330

228 personer var om bord i flyet fra Rio de Janeiro til Paris som mandag 1. juni ble meldt savnet etter at det forsvant fra radarskjermene til brasilianske flygeledere.

Årsaken et mysterium

Årsaken til ulykken er fortsatt et mysterium, men terrorisme har ikke vært utelukket. Tidligere har det vært spekulert i at feil med fartssensorene, andre elektriske feil samt lynnedslag og voldsomt tordenvær kan ha ført til at flyet styrtet i Atlanterhavet.

Flyet sendte ut hele 24 automatiske feilmeldinger i minuttene før det forsvant fra radaren.