Politiet avviser at de nølte i imamsaken

Politiet i Drammen tilbakeviser at de i flere år satt på opplysninger om at barn i koranskoler er utsatt for vold.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag ble det kjent at en imam fra drammensområdet er pågrepet og siktet for å ha slått barn med kjepper eller pinner.

I forbindelse med saken kom det fram at politiet allerede i 2002 fikk inn tips om vold mot barn i moskeer. Men politiet avviser at tidligere saker er knyttet til siktelsen mot imamen.

– Politiet ønsker å presisere at det ikke medfører riktighet at politiet har brukt sju år på å ta ut siktelse mot en imam etter mistanke om at vedkommende har utøvd vold mot barn i forbindelse med koranundervisning, skriver Søndre Buskerud politidistrikt i en pressemelding.

Politiet opplyser at de tok tak i saken fra 2002, og at det kom til en løsning ved samhandling med imamer og forstandere.

I 2007 kom det på nytt melding om at barn skulle være utsatt for fysisk avstraffelse ved koranskolen. Politiet innkalte forstanderne i to av moskeene til et møte. Der ble forstanderne tilbudt veiledning fra Alternativ til vold.

Ifølge politiet ble de kjent med en ny sak i 2009. I februar ble det opprettet straffesak, politiet innledet etterforskning. Saken mot imamen er dermed blitt etterforsket i fire måneder, understreker politiet.

– Den nevnte saken fra 2002 har gjort at vi har vektlagt denne problematikken. Politiet ser alvorlig på denne type kriminalitet og tar barna på alvor, heter det i pressemeldingen. (©NTB)