21. etappe: Montereau-Fault-Yonne - Paris Champs-Élysées

Paris-etappen har alltid betydd suksess for noen og nederlag for andre. Å vinne på Champs-Élysées er en anerkjent bragd. Den siste strekningen på den prestisjetunge “verdens vakreste allé” er alltid spennende, uansett hvem som vinner.

Tour de France 2009
Arrangøren gjorde positive endringer på rittet og løypas utforming i fjor, og har tatt nye steg i år. Tradisjonelt har den nest siste etappen, før paraden inn til Champs Elysees, vært en lang tempoetappe. Den kommer nå noen dager tidligere, nest siste etappe i år er en knallhard fjelletappe, som ender oppe på Mont Ventoux, som kanskje mer enn noe annet fjell i Tour de France kan skilte med en dramatisk historie. Bonussekundene til de tre første på etappene ble kuttet ut i fjor, og praksisen er den samme i år. Det er i praksis den rytteren som bruker kortest tid fra Monaco til Paris som er vinneren. Slik bør det også være.

Flat: Montereau-Fault-Yonne > Paris Champs-Élysées – 164km
Paradeetappen inn til Champs-Elysees. Kampen om den gule trøya er avgjort. Nå skal ”gladiatorene” gjøre opp seg i mellom i kanskje verdens vakreste hovedgate.

Vi ønsker Thor en god Tour-avslutning. Han har vunnet her før.