14. etappe: Colmar - Besancon

En ny flat etappe i lavlandet. Det er 18. gang at Touren er i Besancon. I 2004 vant Lance Armstrong en tempoetappe i byen, og han vant også sammenlagt.

Tour de France 2009
Arrangøren gjorde positive endringer på rittet og løypas utforming i fjor, og har tatt nye steg i år. Tradisjonelt har den nest siste etappen, før paraden inn til Champs Elysees, vært en lang tempoetappe. Den kommer nå noen dager tidligere, nest siste etappe i år er en knallhard fjelletappe, som ender oppe på Mont Ventoux, som kanskje mer enn noe annet fjell i Tour de France kan skilte med en dramatisk historie. Bonussekundene til de tre første på etappene ble kuttet ut i fjor, og praksisen er den samme i år. Det er i praksis den rytteren som bruker kortest tid fra Monaco til Paris som er vinneren. Slik bør det også være.

Flat: Colmar > Besançon – 199 km
På papiret ser dette ut som en lett etappe, de største utfordringene er to 3.kategori-stignigner halvveis. Men, i praksis er det lite hvile, det går opp og ned hele veien.

De siste 12 kilometerne er inne i Besancon, og ideell for en rytter med kraft i tråkket. Like etter bygrensen møter feltet en 2 kilometer lang stigning på 5-6 prosent. Hvilket betyr at mange vil dette av når det kjøres for fullt der fremme. Spurterne skal virkelig få jobbe for seieren.