12. etappe: Tonnerre - Vittel

Denne flate etappen kan bli en ny episode i den tette konkurransen mellom sprinterne. Hvis de sterke og bestemte nok, vil bruddsterke ryttere være kapable til å holde avstanden til hovedfeltet. Etter rittet kan deltakerne utnytte de berømte spa-mulighetene i Vittel.

Tour de France 2009
Arrangøren gjorde positive endringer på rittet og løypas utforming i fjor, og har tatt nye steg i år. Tradisjonelt har den nest siste etappen, før paraden inn til Champs Elysees, vært en lang tempoetappe. Den kommer nå noen dager tidligere, nest siste etappe i år er en knallhard fjelletappe, som ender oppe på Mont Ventoux, som kanskje mer enn noe annet fjell i Tour de France kan skilte med en dramatisk historie. Bonussekundene til de tre første på etappene ble kuttet ut i fjor, og praksisen er den samme i år. Det er i praksis den rytteren som bruker kortest tid fra Monaco til Paris som er vinneren. Slik bør det også være.

Flat: Tonnerre > Vittel – 211,5 km
Rytterne arbeider seg videre østover på tvers av Frankrike. Småkupert etappe, med fem 4.kategori- og en 3.kategori-stigning. Den siste kommer bare drøye 40 kilometer fra mål og kan gi en liten gruppe muligheten til å stikke ifra.

Slik jeg ser det, har Thor nå hatt tre etapper på rad til å skaffe seg en ny TdF-triumf.