BILVRAK: Pakistansk politi undersøker et bilvrak utenfor det ødelagte hotellet Pearl Continental dagen etter bombeangrepet tirsdag.  (Foto: TARIQ MAHMOOD/AFP)
BILVRAK: Pakistansk politi undersøker et bilvrak utenfor det ødelagte hotellet Pearl Continental dagen etter bombeangrepet tirsdag. (Foto: TARIQ MAHMOOD/AFP)

FN-arbeidere drept i hotelleksplosjon

Letemannskap og politietterforskere leter etter ofre etter angrepet på hotellet i Pakistan.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag ble hotellet Pearl Continental i Peshawar utsatt for et bombeangrep. 15 personer ble drept og 70 skadet, ifølge nyhetsbyrået AP.

Det kommer imidlertid litt ulike meldinger på antall drepte. Mens Al Jazeera onsdag melder at minst 15 ble drept, skriver BBC at 18 personer omkom, og at minst 60 ble skadet.

To Fn-arbeidere

En FN-arbeider fra Serbia, og en fra Filippinene skal ifølge FN være blant de døde.

FN har navngitt dem som Aleksandar Vorkapic fra Serbia, som jobbet med flyktninger i UNHCR. Filippinske Perseveranda So jobbet i hjelpeorganisasjonen Unicef for barn.

- So jobbet med å forbedre utdannelsen til jenter i Pakistan, sier talsmann Patrick McCormack fra Unicef til Al Jazeera.

ØDELEGGELSE: En del av hotellet er fullstendig ødelagt, og minst tre mennesker er savnet.  (Foto: Mohammad Sajjad/AP)
ØDELEGGELSE: En del av hotellet er fullstendig ødelagt, og minst tre mennesker er savnet. (Foto: Mohammad Sajjad/AP)

Leter i ruinene

Letemannskap jobber onsdag med å lete etter flere omkomne, og ser etter folk som kan være fanget i ruinene.

- En del av hotellet ble totalt ødelagt. Tre mennesker inkludert hotelldirektøren er savnet, og vi frykter at de ligger under restene, sier polititalsmann Abdul Ghafoor Afridi til Aljazeera.net.

Tre bevæpnede menn stormet den ytre sikkerhetsbarrieren av hotellet i et kjøretøy med 500 kilo sprengstoff, skriver BBC. Da lastebilen kjørte inn i hotellet, skal den ha eksplodert like ved hotellinngangen.

- Det var et selvmordsangrep, sier politisjef Sefwat Ghayur i Peshawar til Al Jazeera.

Flere FN-arbeidere skal ha bodd på hotellet før de dro ut til flyktningeleire i den nordvestlige grenseprovinsen, der den pakistanske regjeringen har satt inn en stor offensiv for å jage bort Taliban.

Streng sikkerhetskontroll

Peshawar er hovedbyen i denne delen av landet, og ligger ikke langt fra Swat-dalen der angrepene har blitt konsentrert.

Pearl Continental, ofte bare kalt PC, er et kjent landemerke i Peshawar. Hotellet er mye brukt av utenlandske forretningsfolk, og av den pakistanske eliten.

Sikkerhetsrutinene er strenge for gjestene, parkering foran bygningen er kun for et fåtall, og skal du inn til hotellet med bil må du forbi vakter og metalldetektorer.

Ingen har så langt tatt ansvar for angrepet.

REDNINGSARBEID: Onsdag jobbes det med å finne personer som kan ligge i ruinene av Pearl Continental.  (Foto: TARIQ MAHMOOD/AFP)
REDNINGSARBEID: Onsdag jobbes det med å finne personer som kan ligge i ruinene av Pearl Continental. (Foto: TARIQ MAHMOOD/AFP)