Fortsatt eksplosjonsfare for tankbil

E6 ved Grasbakken i Nesseby i Øst-Finnmark var onsdag ettermiddag fortsatt stengt etter at en tankbil med flydrivstoff veltet tidligere på dagen. Det er fortsatt fare for eksplosjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ulykken skjedde på E6 ved Grasbakken mellom Varangerbotn og Kirkenes. Tankbilen veltet etter å ha vært involvert i en ulykke med en buss.

– Det var fem personer i bussen, men vi har ikke fått inn meldinger om personskader, sier politioverbetjent Lars Blix Olsen i Øst-Finnmark politidistrikt til NTB.

Sjåføren av tankbilen er tatt hånd om av ambulansepersonale og vil få nærmere ettersyn av lege.

Tankbilen med henger har i alt 40 kubikkliter med flydrivstoff, og det lekker fra hengeren. Publikum oppfordres til å holde seg borte fra området.

– Det er fare for eksplosjon, og vi har derfor evakuert boligene i nærheten. Dette er et grisgrendt strøk, så det dreier seg om tre-fire boliger. Siden flydrivstoff inneholder mye parafin er det mindre eksplosjonsfare enn ved vanlig bensin, men vi tar likevel alle forholdsregler, sier Blix Olsen.

Politiet fikk beskjed om ulykken klokken 9.20, men på grunn av store avstander i området kom brannmannskapene først til området noen timer senere.

– De er nå i området og iverksetter forebyggende tiltak for å hindre at det oppstår brann, sier Lars Blix Olsen. Årsaken til ulykken er ennå ikke klarlagt.

E6 mellom Varangerbotn og Kirkenes er sperret over en strekning på rundt 600 meter mens bergingsarbeidet pågår. (©NTB)