Navarsete: – Veto mot postdirektivet kan være aktuelt

– Et veto fra regjeringen mot EUs postdirektiv kan være aktuelt. Men før det må vi skaffe oss oversikt over direktivets konsekvenser, sier samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Postansatte og tillitsvalgte i Postkom demonstrerte tirsdag ettermiddag foran Stortinget mot innføring av EUs 3. postdirektiv i Norge. Ifølge Postkom-leder Odd Christian Øverland vil direktivet føre til dyre og dårlige posttjenester.

Statsråd Navarsete sier til NTB at hun personlig har stor sympati for de synspunkter som motstanderne fremfører, men presiserer at regjeringen ennå ikke har tatt noen stilling til direktivet.

– I forbindelse med at vi arbeider med faktagrunnlaget, har vi bestilt en ny utredning om postdirektivets konsekvens for næringslivet, og for vilkårene for de ansatte i Posten. Disse faktaopplysninger og konsekvenser må vi ha på plass før regjeringen bestemmer seg, sier samferdselsminister Liv Signe Navarsete.

Postdirektivet skal etter planen innføres i EØS-området innen 2011, men flere EU-land har bedt om utsettelse. Postkom mener at direktivet vil forringe posttilbudet i distriktene ved at enhetsportoen fjernes. (©NTB)