fryser courjault (Foto: Scanpix)
fryser courjault (Foto: Scanpix)

- Drepte barna og puttet dem i fryseren

De makabre drapene ble avslørt da ektemannen fant to av de nyfødte barna i fryseren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tobarnsmoren Veronique Courjault er tiltalt for å ha drept sine to spebarn og lagt de døde kroppene i familiens fryser, skriver Sky News.

Skjulte graviditeter

Veronique Courjault har allerede tilbrakt to og et halvt år i varetekt, men risikerer livstid i fengsel når drapssaken mot henne avgjøres i Frankrike.

I midten av 2000-tallet bodde hun og ektemannen Jean-Louis i Sør-Koreas hovedstad Seoul. Mesteparten av tiden tilbragte hun alene hjemme med sønnene på ni og elleve år, mens ektemannen jobbet som ingeniør.

Da hun ble gravid i 2002 og 2003 holdt hun graviditetene skjult for ektemannen. Barna fødte hun i skjul hjemme på badet, før hun kvalte de nyfødte og la dem i fryseren.

Fant babyer i fryseren

I 2006 reiste hun og sønnene hjem på ferie til Frankrike, mens ektemannen ble værende i Seoul. Han gikk da i kjelleren med fisk han ville legge i fryseren, og oppdaget dermed de forfrosne babykroppene.

Skrekkslagen varslet han politiet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Jean-Louis Courjault, Veronique Courjault  (Foto: AP Photo/File/AP)
Jean-Louis Courjault, Veronique Courjault (Foto: AP Photo/File/AP)

Ekteparet holdt senere en pressekonferanse der de fortalte om sjokkopplevelsen. Jean-Louis var da uvitende om konas ugjerning.

Tilsto tre barnedrap

Noen uker senere avslørte DNA-tester at ekteparet var foreldrene til de døde babyene og begge ble pågrepet for drapene. Veronique tilsto i avhør de makabre drapene. I tillegg innrømmet hun å ha tatt livet av enda et nyfødt barn i 1999. Liket kvittet hun seg med i familiens peis.

Til psykologer har kvinnen fortalte at hun ikke følte barna bevege seg under svangerskapet.

- For meg var det aldri barna, men istedet en forlengelse av meg selv jeg drepte, skal hun ha forklart.

Ektemannen ble renvasket for alle anklager tidligere i år.

- Samfunnet må innrømme at ikke alle svangerskap er lykkelige. Min kone har helt opplagt psykiske problemer, har han uttalt, ifølge Sky News.