montasje
montasje

De heteste salgsobjektene i Premier League

Flere av spillerne på denne listen kommer garantert til å skifte klubb i sommer.

Sommertid betyr hektisk aktivitet på overgangsmarkedet i Premier League.

LES OGSÅ: Her er de foreløpig bekreftede overgangene i England

Nyrike Manchester City har for for lengst startet kjøpefesten. Gareth Barry ble hentet for 120 millioner kroner fra Aston Villa, og er trolig bare en av flere stjernespillere som blir hentet til City of Manchester Stadium i sommer.

Men hvor mange stjernespillere kommer til å skifte klubb før starten på neste sesong i verdens mest populære fotballiga?

Den engelske avisen The Sun - som for lengst har startet ryktene i det som på balløya bare kalles «Silly Season» - mener å ha funnet i hvert fall ti stjerner som får ny klubbadresse i løpet av sommeren.

Her er de 10 heteste salgsobjektene i Premier League:
Flere av spillerne på denne listen kommer garantert til å bli solgt i løpet av juni, juli eller august:

KAN FORSVINNE: Santa Cruz kan forlate Blackburn og Morten Gamst Pedersen til sommeren.  (Foto: PAUL ELLIS/AFP)
KAN FORSVINNE: Santa Cruz kan forlate Blackburn og Morten Gamst Pedersen til sommeren. (Foto: PAUL ELLIS/AFP)

10. Roque Santa Cruz
Santa Cruz har for lengst gjort det klart at han søker etter nye utfordringer. Angriperen var nære en overgang til Manchester City i januar, og manager Mark Hughes kommer trolig til å gjøre et nytt forsøk på å hente Blackburn-spissen i løpet av sommeren.

Blackburns manager Sam Allardyce ønsker naturlig nok å beholde stjernespissen på Ewood Park, men både Tottenham og City planlegger å legge inn et så høyt bud på spissen med «skateboard-navnet» som sjefene i Blackburn trolig ikke kan si nei til.

Titus Bramble (Foto: ANDREW YATES/AFP)
Titus Bramble (Foto: ANDREW YATES/AFP)

9. Titus Bramble
Bramble stikker sjelden av med overskriftene, men i Wigan har han vært en av de mest sentrale og stabilt gode spillerne helt siden han kom til klubben i 2007.

Er ønsket av flere klubber, blant andre av Sunderland og klubbens nye manager Steve Bruce. Tipset til The Sun er at Bramble skriver under på Stadium of Light i løpet av de nærmeste ukene.

SKREV UNDER: Stiliyan Petrov (til venstre) tar fire nye år i Aston Villa. På bildet er han i duell med Liverpools Xabi Alonso.  (Foto: PAUL ELLIS/AFP)
SKREV UNDER: Stiliyan Petrov (til venstre) tar fire nye år i Aston Villa. På bildet er han i duell med Liverpools Xabi Alonso. (Foto: PAUL ELLIS/AFP)

8. Xabi Alonso
Liverpools elegante midtbanespiller er blitt koblet til flere klubber det siste året. Var nær en overgang til Juventus i fjor sommer. Nå står han på ønskelisten til storklubber som Real Madrid og Manchester City.

Chelseas nye manager Carlo Ancelotti er også en stor beundrer av Alonso, men spanjolen har gjort det klart at det er uaktuelt for ham å gå til en annen klubb i Premier League om et klubbskifte skulle bli aktuelt. Derfor er trolig italiensk eller spansk fotball det mest sannsynlige stoppestedet for midtbanespilleren med den gode pasningsfoten.

Tim Cahill, Joleon Lescott  (Foto: Paul Thomas/AP)
Tim Cahill, Joleon Lescott (Foto: Paul Thomas/AP)

7. Joleon Lescott
Englands landslagsforsvarer Lescott ryktes å være aktuell for flere klubber – blant andre Manchester City. Han kan spille i alle posisjoner i forsvaret, og det gjør den anvendelige spilleren til en ettertraktet spiller.

Everton vil nok trolig ikke selge ham uten å få svært godt betalt, men en avtale med City der Micah Richards går motsatt vei kan få Liverpool-klubben på andre tanker.

Ashley Young  (Foto: ADRIAN DENNIS/AFP)
Ashley Young (Foto: ADRIAN DENNIS/AFP)

6. Ashley Young
Young var en av Martin O'Neills stjernespillere i Aston Villas jakt på europacupplasser denne sesongen.

Men O'Neill vet at England-esset er akkurat en slik spiller Chelsea er på jakt etter. Han er rask, talentfull og engelsk, og dukker det opp et bud på 23-åringen kan Villa-bossen komme til å gjøre forretninger.

Men ikke om Chelsea legger inn et bud på minst 200 millioner kroner eller mer.

Barton  (Foto: LINDSEY PARNABY/EPA)
Barton (Foto: LINDSEY PARNABY/EPA)

5. Joey Barton
Newcastles urokråke har fått beskjed om å forlate St. James Park. Og til tross for ryktet som ellevill bråkmaker står midtbanespilleren på ønskelisten til flere klubber.

Både Portsmouth, Sunderland, Everton og Manchester City ryktes å være interessert i hissigproppen.

Michael Owen  (Foto: GRAHAM STUART/AFP)
Michael Owen (Foto: GRAHAM STUART/AFP)

4. Michael Owen
Owens skadeproblemer skremmer ikke toppklubbene i Premier League. Etter at Newcastle rykket ned til Championship er det nå klart at stjernespissen forlater klubben. Spørsmålet er til hvilken klubb.

Owen er Bosman-spiller og skal være på ønskelisten til Everton, Aston Villa og Manchester United – for å nevne noen.

Antonio Valencia  (Foto: Jon Super/AP)
Antonio Valencia (Foto: Jon Super/AP)

3. Antonio Valencia
Wigan har for lengst innsett at Valencia er tapt for klubben. Den lynkjappe vingen ønsker seg til en større klubb, og står på shoppinglisten til både Manchester United og Real Madrid. Også Liverpool ryktes å være interessert.

Derfor er det trolig duket for budkrig – den klubben som byr høyest, stikker av med signaturen til en av Premier Leagues hurtigste spillere.

PÅ ÅRETS LAG: Glen Johnson.  (Foto: ANDREW YATES/AFP)
PÅ ÅRETS LAG: Glen Johnson. (Foto: ANDREW YATES/AFP)

2. Glen Johnson
Glen Johnson figuerer på årets lag i omtrent samtlige engelske medier. Det er trolig bare et tidspørsmål før høyrebacken forlater bakgårdsklubben Portsmouth til fordel for en av storklubbene i Premier League.

Det heteste tipset i engelske tabloider er at Johnson går tilbake til Chelsea - for en stor dose pund. Men Liverpool lurer i kulissene, og en overgang til Anfield frister kanskje backen mer.

FEIRER SERIEGULLET: Å feire seriegullet kan være en av de siste tingene Carlos Tevéz gjør som United-spiller.  (Foto: Jon Super/AP)
FEIRER SERIEGULLET: Å feire seriegullet kan være en av de siste tingene Carlos Tevéz gjør som United-spiller. (Foto: Jon Super/AP)

1. Carlos Tevez
Hvor spiller Tevez neste sesong? Det spørsmålet har engelske tabloider forsøkt å gi leserne svaret på helt siden i fjor sommer.

Angriperen forlater trolig Manchester United, fordi han ønsker seg mer spilletid.

Det heteste ryktet er at han går til Uniteds byrival Manchester City. Men kan Tevez og hans rådgivere si nei om Liverpool, Real Madrid eller Chelsea kommer med et lukrativt tilbud?

Svaret på hvor Tevez – og de andre spillerne på denne listen - spiller neste sesong får vi i løpet av sommeren. Det er bare å begynne å glede seg - eller rive seg i håret i frustrasjon om en av disse spillerne tilhører nettopp din favorittklubb og forlater den.