Mindy1 (Foto: Mia Finckenhagen)
Mindy1 (Foto: Mia Finckenhagen)

Mindy fikk ID-brikke i nakken

Gjør kjæledyret ditt klar for sommeren!

For bare litt over en uke siden fikk Mia Finckenhagen sin lille Mindy i sitt eie. Mindy er en tre måneder gammel Yorshire terrier. Mia og Mindy har allerede vært hos veterinæren og i dag viste de hvordan Mindy fikk ID-brikke i nakken.

Det er i dag to godkjente metoder for ID-merking av hunder: øretatovering (foretas med tang) og mikrochipmerking (også kalt elektronisk merking).

Kommer bort fra eieren

Hvert år kommer et stort antall hunder og katter bort fra sine eiere. Noen blir drept eller dør på annen måte, noen blir skadet i trafikken, andre blir borte under jakt eller på turer og enkelte dyr blir simpelthen stjålet.

Dyr som ikke er ID-merket har mye mindre sjanse til å bli forenet med sin eier. For eieren betyr det mye å få rede på dyrets skjebne. Det er tross alt bedre å vite at kjæledyret er død enn ikke vite noe om hva som har tilstøtt ens firbente venn.

Gode råd fra veterinæren

Veterinær Torill Moseng fortalte oss hvor viktig det er å forberede kjæledyret ditt til ferie og sommer. Alt fra ID-merking, vaksiner og hvordan behandle hund i bil og ellers på reise.