Winsnes  (Foto: BORIS GRDANOSKI/AP)
Winsnes (Foto: BORIS GRDANOSKI/AP)

Drillos i selskap med San Marino, Liechtenstein og Andorra

De norske landslagsgutta innrømmer at de blir flaue av å lese tabellene i de ni VM-kvalifiseringsgruppene.

ROTTERDAM (TV2 Sporten): Norge er tabelljumbo i sin gruppe 9. Kaptein Brede Hangeland nærmest vrir seg i smerte når han kikker på hvilke nasjoner som innehar sisteplassen i de andre gruppene.

Der er Norge i et lite selebert selskap med Malta, San Marino, Liechtenstein, Luxemburg, Andorra, Færøyene, og Georgia.

- Huff, det er ikke store nasjoner. Tabellen lyver aldri, men jeg mener vi er bedre enn de andre bunnlagene. Vi har ikke hatt marginene med oss i denne kvalikken, sier Hangeland.

Midtbane-anker Frederik Winsnes, er like lite begeistret for å se de tørre fakta.

- Det er skummel lesning, sier han tørt.

- Lyver tabellene, eller er vi like dårligere som Færøyene?

- La dem komme. Jeg spiller gjerne mot dem, for å vise at vi ikke er det.

- Samme hvilke lag
De norske spillerne klamrer seg likevel til håpet om at seier i de fire siste kampene, kan gi dem andreplassen i gruppa, og rett til omspill sammen med de åtte beste gruppetoerene. For med 15 poeng, vil Norge ha gode muligheter til å få en ekstra sjanse til å kvalifisere seg.

En kjapp kikk på de ni gruppene, viser at det er flere grupper der toerlaget, ikke ligger veldig mye bedre an enn Norge.

- Det er egentlig det samme hvilke lag vi går forbi. Vi må gjøre jobben først, sier Morten Gamst Pedersen, mens han studerer tabellene.

Men guttene peker på tre grupper der det er åpent bak gruppevinneren. Siden Norges gruppe bare har fem lag, vil de andre toerene i realiteten bli trukket seks poeng fra sin poengfangst, fordi kampene mot tabelljumboen vil bli trukket fra.

- I gruppe 1, er Ungarn nummer to med 13 poeng. Men de har mange vanskelige kamper igjen, så jeg tror de vil stoppe litt opp, sier Frederik Winsnes.

Han tror også at Kroatia i gruppe 6 (11 poeng) , og Frankrike i gruppe 7 (10 poeng), vil kunne få problemer med å få mer poeng enn Norge (15 poeng), hvis vi vinner de fire siste kampene.

- Kroatia skal vel blant annet til Wembley og spille mot England, så det er muligheter, sier Winsnes.

Ikke store sjanser
Drillo ønsker ikke å spekulere på hvilke lag som kan bli dårligere enn Norge. For han vet at Norge først må vinne fire strake kamper for at teorien skal bli interessant.

- Sjansen for at det skjer er ikke veldig stor. Men vi kan også greie en play off med 13 poeng, men da må vi åpenbart ha hjelp av andre lag også, sier han.

De norske gutta vet også at det er langt fra teori til praksis. Fredrik Winsnes er nøktern optimist.

- Kan vi vinne fire strake kamper når vi ser hvor vi ligger på tabellen?

- Vi har jo ikke hatt marginene med oss i de fire kampene vi har spilt. Jeg har spilt samtlige kamper, og mener vi var opplagt uheldige både hjemme mot Island, og borte mot Skottland. Ingen hadde vel heller sagt noe om vi fikk uavgjort mot Nederland hjemme. Og hadde vi tatt de poengene, så ville vi blitt båret på gullstol etter 0-0 borte mot Makedonia. Så det er små marginer hele veien, sier Winsnes.