John Arne Riise  (Foto: BORIS GRDANOSKI/AP)
John Arne Riise (Foto: BORIS GRDANOSKI/AP)

Riise: – Jeg er klar for midtstopperjobben

John Arne Riise erstatter gjerne Hangeland i midtforsvaret.

Skopje/Bergen (TV 2 Sporten): Brede Hangeland pådro seg sitt andre gule kort i VM-kvalifiseringen i 0-0-kampen Makedonia. Han må dermed stå over den viktige bortekampen mot Nederland.

Drillo har valgt og ikke hente inn en ny midtstopper til troppen mot Nederland og har varslet at tre kandidater er aktuelle som Hangelands erstatter: Odd Grenlands Morten Fevang, Stabæks Jon Inge Høiland og Romas John Arne Riise.

TV 2s fotballekspert Mini Jakobsen mener Riise bør erstatte Hangeland. Det stiller romaproffen seg positiv til, og viser til at han stoppet Arsenals nederlandske landslagsspiss Robin van Persie som midtstopper.

– Jeg spilte midtstopper for Roma mot nettopp van Persie i Mesterligaen tidligere denne sesongen. Jeg føler jeg hadde god kontroll mot han da. Jeg håper å gjenta det mot Nederland, sier Riise til TV 2 Sporten.

Van Persie spilte hele kampen i Nederlands 2-1-seier over Island på lørdag.

– Drillo må bruke hjernen sin
Han har ingen problemer med å spille midtstopper, selv om det er venstreback ålesunderen er vant til å spille.

– Jeg er veldig komfortabel med en slik oppgave, slår han fast.

Han tror imidlertid ikke det er selvsagt at nettopp han blir Kjetil Wæhlers makker i midtforsvaret.

– Nå skal Drillo bruke hjernen sin, så får vi se hva han bestemmer seg for. Jeg er i hvert fall klar, sier en offensiv Riise.

Bertelsen håper på spilletid
Dersom Drillo velger eldstebror Riise som mitstopper ligger alt til rette for at Vikings Trond Erik Bertelsen starter på venstrabacken. Bertelsen tror det kan være en fordel at han ikke var en del av den begredelige forestillingen mot Makedonia.

- Jeg har med meg en svært god opplevelse fra Tyskland-kampen og ser positivt på om jeg skulle få sjansen på venstreback, sier Bertelsen til TV 2 Sporten.

Han tror Riise vil klare brasene som midtstopper.

- Jeg liker teorien som nå blir lansert. Blir det slik er jeg mer enn klar, sier Bertelsen.