Egil Drillo Olsen  (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)
Egil Drillo Olsen (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)

Går for norsk seier i Skopje

Sjekk lørdagens dobbel fra TV 2 Sporten.

Sjekk TV 2 Sportens oddsprogram for dagens øvrige vurderte kamper.

Send «Rekdal» til 1984 for å motta daglige oddstips på SMS (kr 5,-).

TV 2 Sportens spillforslag 6.juni, frist kl. 17.40:
20 Makedonia-Norge B 2,30
39 Italia-Nord-Irland (0-1) H 1,75

Totalodds: 4,03

Skjebnekamp for begge lag
VM-kvalifisering. Makedonia åpnet gruppespillet med 1-0-seier hjemme mot Skottland, men siden har det blitt tre strake tap. Sist var de sjanseløse borte mot Nederland og røk 0-4. Det medførte samtidig at Srecko Katanec trakk seg som landslagssjef. Tidligere U21-landslagstrener Mirsad Jonuz har overtatt og får sin debut i dette oppgjøret. Makedonia har en stjernespiller i Lazio`s Goran Pandev (a), ellers er troppen av relativt ordinær kvalitet.

Norge ligger som kjent sist i denne gruppen, og dette er en skjebnekamp med tanke på en playoff-plass. Drillo er tilbake som landslagssjef, og det har skapt ny optimisme. Resultatene i hans forrige periode taler for seg selv, og med Drillo ved roret har Norge også hatt en egen evne til å ha marginer og stenger på sin side. Det er ikke tilfeldig over tid, og litt av det så vi igjen i den ufortjente 3-2-seieren mot Finland i siste privatlandskamp på Ullevaal. Makedonia er et typisk Balkan-lag med mye balltrilling, og slike lag pleier Norge å trives mot. Drillo selv vurderer vinnersjansene til 50-25-25 i norsk favør. Startoppstillingen er ikke offentliggjort, men den byr neppe på store overraskelser.

Meget viktig oppgjør for begge lag, og dette blir neppe noen vakker fotballkamp. Her er det poengene og ikke stilkarakterene som gjelder. Vi tror på en knapp norsk seier på City Stadium i Skopje.

Hjemmeseier i Pisa
Privatlandskamp. Italia lader opp til Confederations Cup i Sør-Afrika senere denne måneden. Landslagssjef Marcello Lippi har funnet plass til åtte debutanter i troppen til dette oppgjøret. La deg ikke lure av det, dette er kvalitetsspillere som vil vise seg verdige en plass for Azzurri. Blant debutantene er Catania`s Giuseppe Mascara (a) og Cagliari-kepper Federico Marchetti.

Nord-Irlands landslagssjef Nigel Worthington har funnet plass i til ti debutanter i troppen. Dette er spillere som holder et langt lavere nivå enn italienerne. Sunderlands David Healy (a), Birminghams Damien Johnson (m) og Scunthorpes Grant McCann (m) er de eneste i troppen med erfaring, ellers er det ungt og urutinert.

To lag som begge stiller med flere debutanter. På papiret er det klasseforskjell, og vi spiller H med 0-1 fra start på Stadio Romeo Anconetani i Pisa.

Vurdert av Tage Barstad