TROR HAN KAN GÅ HELT TIL TOPPS: Robin Söderling tror han kan vinne French Open.  (Foto: CHARLES PLATIAU/REUTERS / SCANPIX)
TROR HAN KAN GÅ HELT TIL TOPPS: Robin Söderling tror han kan vinne French Open. (Foto: CHARLES PLATIAU/REUTERS / SCANPIX)

Söderling: - Nå vil jeg vinne hele turneringen!

Og Björn Borg tror han kan klare det.

Det er ikke hvem som helst Robin Söderling har slått på veien til finalen i French Open.

David Ferrer har tidligere vært ranket som den fjerde beste spilleren i verden.

Nikolai Davydenko har fire Grand Slam-semifinaler tidligere, og har vært nummer tre på verdensrankingen.

Fernando Gonzalez har tidligere blitt nummer to i Australian Open, tok sølv i Beijing-OL i fjor og har vært ranket som nummer fem i verden.

Spiller sin beste tennis
Og ikke minst: Rafel Nadal. Verdenseneren og fire ganger mester i French Open på rad.

- Jeg har spilt gode kamper på grus før, og slått bra spillere. Jeg har alltid visst at når jeg spiller bra så kan jeg slå hvem som helst. Nå har jeg spilt min beste tennis flere kamper på rad, sier Söderling til Expressen.

- Tidligere har jeg ikke vært like jevn. Jeg har tenkt for mye underveis i kampene på hvordan det har føltes og slik.

Tror på seier
Nå tør han å tro på at han kan gå helt til topps.

- Da jeg skulle møte Nadal så var det mitt livs utfordring. Etter det følte jeg at jeg var langt ifra ferdig med denne turneringen, sier Söderling.

- Dette er «hur stort som helst», det største man kan være med på i tennis. Nå vil jeg vinne hele turneringen, sier vestgöteren som møter Roger Federer i finalen.

Borg tror på Söderling
Det tror en som allerede har vunnet turneringen, og det hele seks ganger, at 24-åringen kan klare.

- Det er den nye Robin Söderling som vi ser nå. Han har funnet seg selv og sitt spill. Han er en helt ny person når han går ut på banen og kommer til å nå veldig langt, mener Björn Borg.

Tennislegenden er den mestvinnende spilleren i Roland-Garros noensinne. Først vant han i 1974 og i -75. Så vant han fire år på rad fra 1978 og til 1981.

- Egentlig er det helt sykt, selvfølgelig. Men tro meg, nå kan han vinne hele greia. Han er så bra, så det skal jammen kunne gå, tror Borg.

Se reportasje fra svensk TV4 i vinduet øverst!