Børsuka sluttet på 300

Hovedindeksen på Oslo Børs endte uka med å klatre så vidt over grensen på 300 poeng. Indeksen endte på 300,31 poeng, en oppgang på 1,12 prosent.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hovedindeksen gikk oppover fra morgenen av, men utover formiddagen falt markedet, før det igjen begynte å gå oppover ved 14-tiden. En stund så indeksen ut til å ende merkbart opp, men den siste timen falt kursene.

Etter at det torsdag kveld ble kjent at hotelleier og investor Petter A. Stordalen og hans investorkollega Øystein Stray Spetalen selger sine aksjer i Norske Skog, raste aksjekursen i selskapet med 10,72 prosent gjennom dagen.

Det samme skjedde med kursen på aksjene i solenergiselskapet REC, som for andre dagen på rad fikk juling av markedet. Nedgangen fredag endte på 6,99 prosent, men tidligere på dagen hadde kursen vært ned over 12 prosent. Selskapet varslet fredag om en emisjon på 4,5 milliarder kroner – en halv milliard mer enn tidligere varslet.

StatoilHydro fortsatte oppgangen fra torsdag og markerte ukeslutt med 2,3 prosent i pluss. Aksjen ble omsatt for 137,60 kroner. Norsk Hydro fikk en oppgang på hele 5,05 prosent og drillselskapet Seadrill, hvor investor John Fredrikssen er en betydelig eier, la på seg 3,25 prosent. Aker Solutions gikk opp med hele 4,73 prosent.

Nordsjøoljen ble omsatt for 68,61 dollar fatet fredag ettermiddag. (©NTB)