liste (Foto: TV 2)
liste (Foto: TV 2)

Pakistan Velferds Organisasjon mangler 200 signaturer

Dør-til-døraksjonen hadde liten effekt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter mistanke om medlemsjuks fikk landets største innvandrerorganisasjon frist på en uke til å komme med signaturene til mer enn 500 medlemmer. Men selv etter en dør-til-døraksjon mangler foreningen 200 underskrifter. Nå har Oslo kommune engasjert Price Waterhouse Coopers til å granske medlemslistene.

Var ikke medlemmer

For to uker siden kunne TV2 fortelle at et utvalg på 80 prosent av navnene på medlemslisten til landets største innvandrerforening nektet for at de var medlemmer.

Lederen for organisasjonen innrømmet at medlemsaktiviteten var lav og at bare en til to personer dukket opp på møtene.

Oslo kommune, som har gitt Pakistan Velferds Organisasjon millionbeløp i støtte, ba umiddelbart om signerte medlemslister innen en uke. Det resulterte i at lederen for organisasjonen startet en jakt på signaturer .

Den samme mannen innrømmet dagen før å ha forfalsket underskriften til en pakistansk statsråd på et bilag som ble sendt til UD.

Mangler navn

Nå har Oslo kommune fått en oppdatert medlemsliste, men der mangler det 200 signaturer.

- Det var 300 navn på den listen som vi har fått, sier bydelsdirektør i Grunerløkka, Heidi Larssen til TV 2 Nyhetene.

- Hvor er de resterende?

- Foreningen sier at de er på ferie eller i utlandet og at det er vanskelig å få tak i dem. Nå har de fått en ny frist til 15 juni med å få en fullstendig oversikt over sine medlemmer, sier Larssen.

Avviser press

TV 2 er kjent med at flere personer de siste dagene har blitt oppsøkt hjemme av en kjent skikkelse i det pakistanske drosjemiljøet. På vegne av organisasjonen kommer 45-åringen med en sterk oppfordring om å signere på medlemslisten. Organisasjonen avviser i dag at de presser folk til å signere.

Oslo kommune har nå engasjert Price Waterhouse Coopers til å granske Pakistan Velferds Organisasjon.