HAR HENTET DRILLO INSPIRASJON: Dan Eggen  leder Toppserien med Kolbotn.  (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)
HAR HENTET DRILLO INSPIRASJON: Dan Eggen leder Toppserien med Kolbotn. (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)

Eggen inspirert av Drillo

Før sesongen hadde Dan Eggen aldri trent et topplag – nå leder han og Kolbotn Toppserien. Han henter inspirasjonen fra Drillo og Semb.

- Det har vært mange aha-opplevelser for meg. Det har vært en stor utfordring, men en morsom utfordring, synes jeg. jeg er veldig fornøyd med spillerstallen og treningen de har gjort, sier Dan Eggen til TV 2 Sporten.

Eggen tok over Kolbotn etter Trine Lise Andersen før sesongen. Etter ti runder leder Kolbotn Toppserien med ett poeng foran fjorårets mestere, Røa. Storlaget ligger på en tredjeplass, to poeng bak Kolbotn, men med en kamp mindre spilt.

Inspirert av Drillo og Semb

- Det kan hende han har tatt med seg litt av Drillo i Kolbotn. Det ser ut som det funker, så det er bra for oss, sier Kolbotns og Toppseriens toppscorer, Isabell Herlovsen.

Den tidligere landslagsstopperen innrømmer at han henter mye av inspirasjonen som trener fra sine tidligere landslagsstrenere, Nils Johan Semb og Egil "Drillo" Olsen.

- Drillo og Semb har vært veldig viktig for meg begge to. Man tar alltid med seg ideer fra det man har gjort og spilt selv. Drillostilen i seg selv er ikke så dum. Den handler om god defensiv organisering, og at man er kapabel til å angripe hurtig og spille i lengderetningen. Og det prøver vi også, fortsetter Kolbotn-treneren.

Stormøte søndag

På søndag møter Eggen og Kolbotn storlaget Stabæk, der de tidligere Kolbotnveteranene Solveig Gulbrandsen og Trine Rønning nå spiller.

- Jeg tror vi har dratt fordel av at de gikk fra klubben ved at nye spillere har tatta ansvar og utviklet seg godt, sier Eggen.

Isabell Herlovsen er veldig klar for å fortsette sin gode form mot Stabæk og de gamle klubbvenninnene. Herlovsen har vært i storform denne sesongewn og scoret ti mål på ti kamper.

- Jeg kan ikke huske at jeg noen gang har vært i så god form. Jeg blir ekstra gira av å møte de to. Vi skal kline til og de bør ikke tro det skal bli lett å komme hit på Kolbotn og spille fotballkamp, sier Herlovsen.

Se Kolbotn-Stabæk på TV 2 søndag fra klokken 13.30.