GODE VENNER: Ronaldo og Kaka takker hverandre for kampen etter landskamp mellom Portugal og Brasil  (Foto: FERNANDO BIZERRA JR/EPA)
GODE VENNER: Ronaldo og Kaka takker hverandre for kampen etter landskamp mellom Portugal og Brasil (Foto: FERNANDO BIZERRA JR/EPA)

- Latterlig, pinlig og sinnssyk pengebruk!

Tottenhams manager Harry Redknapp tar et kraftig oppgjør med pengebruken i fotballen.

Kaká nærmer seg en overgang til Real Madrid, og det spekuleres i at Real Madrid må punge ut med 620 millioner kroner i overgangssum. Brasils playmaker skal etter sigende bli tilbudt en lønn på himmelske 90 millioner kroner årets på Bernabeu.

I London har Tottenhams manager Harry Redknapp fått med seg de himmelske pengesummene som er blitt nevnt - og er sjokkert.

- Jeg trodde aldri at det skulle gå så langt. Pengebruken vi snakker om er bare pinlige, sier han til Sky Sports News, og fortsetter:

- Å lese om at Chelsea og Rwal Madrid er klar til å betal 50, 60 eller 70 millioner pund for Kaká er bare helt sinnsykt. Kaká er en fantastisk spiller, som jeg naturligvis ville ha hentet til White Hart Lane om jeg kunne. Men at en profesjonell fotballspiller skal tjene 200.000 pund i uken er bare helt latterlig, refser Redknapp.

Gareth Barry  (Foto: Gerry Penny/EPA)
Gareth Barry (Foto: Gerry Penny/EPA)

Ville kjøpe Barry
Denne uken gjorde Tottenham-bossen et forsøk på å kjøpe Gareth Barry fra Aston Villa.

Redknapp fant imidlertid raskt ut at han var sjanseløs i kampen mot Manchester Citys pengebinge.

- Denne uka prøvde jeg å kjøpe Gareth Barry. Jeg mener han kunne blitt en nyttig tilvekst til Spurs-stallen. Liverpool var også klar til å komme med et bud, men begge klubbene ble blåst langt utpå havet av Manchester City, sier Spurs-bossen.

- Manchester City kom med et større bud og tilbudte Barry en himmelsk lønn. Vi var ikke i nærheten, innrømmer han.

- Gi tilbake til samfunnet
Redknapp oppfordrer de styrtrike spillerne og managerne i Premier League til å tenke seg om to ganger over hvor mye de virkelig tjener.

- Jeg kan dessverre ikke se at overgangssummene eller spillerlønningene vil synke, men for engelsk fotballs del mener jeg det nå er på tide vi gir litt tilbake til samfunnet, mener Tottenhams manager.

- Jeg vil se alle managere og spillere i Premier League gi deler av sin månedlønn til veldedige forhold, slår han fast.

Harry Redknapp  (Foto: PHIL NOBLE/REUTERS)
Harry Redknapp (Foto: PHIL NOBLE/REUTERS)

- Lønnen min er flau!
Selv tjener Redknapp rundt 50 millioner kroner i året på White Hart Lane. Han synes lønnen sin regelrett er flau.

- Jeg har en god lønn, men for å være ærlig, er det direkte flaut. Mange spillere og managere innen fotballen synes lønningene er pinlige, mener Redknapp.