Tom Hicks og George Gillett Jr  (Foto: ANDREW YATES/AFP)
Tom Hicks og George Gillett Jr (Foto: ANDREW YATES/AFP)

Liverpool i økonomisk krise

Må skaffe 3,5 milliarder før 24. juli.

Etter år med sportslig frustrasjon, var Liverpool endelig seriøst tilbake i kampen om Premier League-tittelen denne sesongen.

Men den sportslige oppturen har kostet for mye.

Tøft marked
Torsdag kveld kom en pressemelding fra revisorfirmaet KPMG, som hadde revidert regnskapene i klubben.

- Den økonomiske situasjonen har en avgjørende betydning for verdens kredittmarked. Det betyr at det er tøft å få på plass finansiering i øyeblikket, skriver de ifølge The Times.

KPMG stiller seg tvilende til at Liverpools amerikanske eiere vil klare å få på plass en finansiering som kan holde i gang driften av klubben.

Tom Hicks og George Gillett Jr tok i fjor opp et lån på 3,5 milliarder kroner for å refinansiere klubben.

Må innfri lån på 3,5 milliarder
Det siste året har Liverpool gått med et overskudd på over 300 millioner kroner, men samtidig har klubbens gjeld nesten fordoblet seg fra 440 millioner til 860 millioner kroner.

Holdingselskapet som eier klubben gikk med et underskudd før skatt på nærmere 430 millioner kroner og har en gjeld på over tre milliarder kroner.

Hicks og Gillett Jr har nå frist til 24. juli med å innfri lånet på 3,5 milliarder til Royal Bank of Scotland (RBS) og Wachovia.

Manager Rafael Benitez er blitt lovet store summer til å forsterke laget i sommer for å være i stand til å vinne tittelen neste sesong. Men i øyeblikket risikerer han å måtte selge unna for i det hele tatt å stille lag i august.

Den kuwaitiske oljemilliardæren Nasser Al-Kharafi forsøkte i januar å kjøpe klubben for 4,3 milliarder kroner, men Hicks og Gillett Jr ville bare selge 50 prosent av aksjene. Dermed gikk handelen i vasken. Nå kan han kanskje få klubben på billigsalg.