bolanos  (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)
bolanos (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)

Tall som teller i Tippeligaen

Vi har tatt en tur gjennom de mest interessante statistikken etter tolv runder.

Cristian Bolaños, Makhtar Thiune og Mads Stokkelien er tre av nykommerne som har overrasket mest positivt i årets sesong med store bidrag for sine klubber.

Av klubber er det de nyopprykkede lagene Molde, Start og Sandefjord som er mest positive. Molde og Start ligger på henholdsvis 2. og 3. plass. Sandefjord ligger midt på tabellen med 8., men har vært oppe på 4. plass.

Av det negative så langt er blant annet Tromsø og Viking som var tippet i toppen, men nå ligger helt nede på 11. og 12. plass.

Spillerbørs:
Starts nyerværvelse Cristian Bolaños topper børsen etter tolv runder. Med 66 poeng på elleve kamper har han et snitt på seks blank.
Makhtar Thioune følger hakk i hæl med 71 poeng på 12 kamper. Dette gir et snitt på 5,92.

Lagbørs:
Beste laget på børsen så langt er Molde. På tolv runder har de 697 poeng fordelt på 137 "spillere". Dette gir 55,96 i snitt.
Dårligst er Bodø/Glimt som har 580 poeng på 141 "spillere", et snitt på 45,25.

Rundens lag:
Flest ganger på rundens lag har Ebrima Sohna (Sandefjord), Cristian Bolaños (Start), Erik Huseklepp (Brann), Makthar Thioune (Molde), Morten Fevang (Odd) og Alexander Tettey (Rosenborg). Alle har vært på rundens lag fire ganger.

Banens beste:
Erik Huseklepp (Brann), Morten Fevang (Odd) og Makhtar Thioune (Molde) er kåret til banens beste fire ganger, flest av samtlige så langt.

Toppscorer:
Tre spillere deler topplasseringen. Mame Biram Diouf (Molde), Bernt Hulsker (Start) og Péter Kovács (Odd) har alle seks mål hver.

Assister:
Cristian Bolaños (Start) topper listen med 6 assister. Makhtar Thioune (Molde) ligger på 2. plass med fem.

Poengliga:
Også denne statistikken topper Cristian Bolaños (Start). Med 6 assister og 5 mål innehar han 1. plassen med 11 poeng.

Røde kort:
Ni spillere har til nå fått rødt kort denne sesongen. Ingen spillere har fått to røde, men Tromsø har som eneste klubb to røde (Tore Reginiussen og Douglas Sequeira).

Gule kort:
Rodolph Austin (Brann) har fått tildelt 5 gule kort. Dette er flest av samtlige. Han må nå sone for andre gang. I tillegg har han fått ett rødt som ga ham to kampers karantene. Han vil dermed måtte stå over sin fjerde kamp når Lyn gjester Stadion.

Råtassen:
Det råeste laget til nå i sesongen er Brann, mye takket være Austin. De har til nå samlet ett rødt (tre poeng) og 19 gule kort (19 poeng). Det blir 22 poeng. Det snilleste laget er Bodø/Glimt med tolv poeng (ett rødt og ni gule).

Kamper fra start:
49 spillere har starter samtlige tolv kamper denne sesongen (Odd Grenland 5, Sandefjord 5, Bodø/Glimt 4, Brann 4, Stabæk 4, Vålerenga 4, Aalesund 4, Lyn 3, Molde 3, Strømsgodset 3, Viking 3, Fredrikstad 2, Start 2, Lillestrøm 1, Rosenborg 1, Tromsø 1).

Byttet inn:
Strømsgodsets Stian Ohr er den spilleren som har blitt byttet inn i flest kamper. Foreløpig har han blitt byttet inn i 9 og startet 2.

Byttet ut:
Trond Fredrik Ludvigsen (Bodø/Glimt) og Alex Valencia (Odd) har blitt byttet ut i 9 kamper så langt. Ludvigsen har startet 10, mens Valencia har startet alle 9.

Straffebom:
Dommerne har dømt straffe 21 ganger denne sesongen. 6 av disse er ikke omsatt i må.

Tilskuertall:
Til nå har 872 256 tilskuere møtt opp på kampene i Tippeligaen. Det gir et snitt på 9 086 pr. kamp. Best besøkt er Lerkendal med 104 063 tilskuere, men Glimt har færrest med 29 412.