Børge Lund  (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)
Børge Lund (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)

Ingen Lund-løsning for håndballsjefen

I dag kom den endelige bekreftelsen på at håndballgutta må klare seg uten fire nøkkelspillere i de kommende EM kvalifiseringskampene.

Robert Hedin har sjekket om Børge Lund kunne utsette kneoperasjonen for å hjelpe til etter at sterke forsvarsspillere som Johnny Jensen og Bjarte Myrhol måtte melde forfall.

Men det gikk ikke.

- Jeg snakket med Børge i dag tidlig. Han blir operert som planlagt, sier landslagssjef Robert Hedin til TV 2 Sporten.

Lund ville hjelpe
Børge var villig til å hjelpe til, men klubben hans Kiel ønsker ikke en utsettelse.

- Selv om kampene er viktige for oss er det ingen grunn til å presse på. Det går kun ut over spilleren. Vi får håpe at det betaler seg ved en seinere anledning, sier Hedin.

Børge Lund sier at klubben ikke har presset ham til å ta operasjonen nå, men at de har gjort det klart at de ønsker ham frisk så raskt som mulig med tanke på neste sesong.

- De to som er brukt mest i playmakerrollen i Kiel denne sesongen slutter. Stefan Løvgren legger opp og Nicola Karabatic reiser hjem til Montpellier. Da vil de ha meg klar til sesongoppkjøringen. Jeg går inn i siste året av kontrakten min i klubben, så det er klart det er viktig at jeg får vist meg frem, sier Lund.

Bodøværingen tror Norge klarer å kvalifisere seg til EM i Østerrike i januar uten ham.

- Det er fortsatt mange gode spillere der. VM i januar viste at de klarer seg bra. Jeg tror dette ordner seg til tross for forfallene, sier Lund.

To erstattere hentet inn
Kristian Kjelling rekker heller ikke EM kvalifiseringskampene på grunn av lårstrekken.

Robert Hedin håper at Kjelling kan bli klar til den siste av de fire kampene hvis Norge fortsatt kjemper om EM-plass da.

- I øyeblikket tror jeg ikke det går, sier Kjelling. Men umulig er det ikke. Vi får se hvordan situasjonen er om halvannen uke.

Hedin har kalt inn to erstatter til landslagssamlingen som starter i Stavanger på mandag. Andre Jørgensen, som frem til nå har spilt i danske Ålborg, kommer inn for Kristian Kjelling. Einar Sand Koren, som går fra Haslum til FC København neste sesong, blir troppens nye strekspiller.

Se EM kvalifiseringen til håndballgutta:
Onsdag 10. juni Norge - Makedonia på TV 2 fra kl. 19:00
Søndag 14. juni Island - Norge på TV 2 Zebra fra kl. 17:55
Onsdag 17. juni Norge - Estland på TV 2 fra kl. 19:00
Søndag 21. juni Makedonia - Norge på TV 2 Zebra fra kl. 20:00