Ingebrigt Steen Jensen  (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Ingebrigt Steen Jensen (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Stabæk-Ingebrigt mener fotballspillerne ikke vil lide

Lederen av Stabæk Fotball, Ingebrigt Steen Jensen, tar det ikke tungt om fotballspillerne må gå ned i lønn.

Stabæk vurderer lønnskutt, men Ingebrigt Steen Jensen mener det ikke er fotballspillerne som virkelig må lide om det blir en realitet.

- Det er viktigere å tenke på de mange ansatte i norske klubber som tjener mye mindre og som virkelig får merke et lønnskutt, sier han til TV 2 Sporten.

- Aviser, radio, tv og nettsteder er altfor opptatt av om godt betalte spillere skulle få LITT lavere lønn. Men, hva med de såkalte vanlige ansatte i klubbene, de som jobber med markedsføring, arrangement og annet viktig arbeid og som sammenlignet med spillerne har en forholdsvis lav lønn? Et lønnsskutt for disse blir mye verre. Dette er vi i Stabæk bevisste på, her skal det være rettferdighet for alle, sier Steen Jensen.

Mener Stabæk har best grunnlag
Lederen av Stabæk Fotball, Ingebrigt Steen Jensen, er forberedt på at kostnadene må ned. Hvor mye lavere budsjettet for neste år blir vet han ikke ennå, men det må ned. I år er budsjettet på 65 millioner kroner. Stabæk, som innen utgangen av året må få inn cirka 40 millioner kroner, står overfor tøffe utfordringer som sikkert kan oppleves som smertefulle.

- Men, ingen norsk klubb har som Stabæk med Telenor Arena de mulighetene som oss, sier Steen Jensen.

Har solgt spillere for millioner
- Mange spør om hvor det er blitt av de 60 millionene som Stabæk fikk for salget av Alanzinho og Veigard Pall Gunnarsson?

- For Stabæk Fotballs del handler dette om cirka 35 millioner kroner, noe av pengene har vi fått og det som gjenstår bidrar til drift av fotballen.

- Noen, som finansmannen Trygve Hegnar, påstår at norske klubber drives av amatører uten ansvarlighet?

- Jeg og flere med meg er sikkert amatører på visse områder, men rundt i klubbene sitter det kompetente folk på de fleste områder. Men fotball er en vanskelig og spesiell virksomhet, klubbene har langsiktige konstnader gjennom blant annet spillerkontrakter og blir derfor rammet hardt av finanskrisen. Klubber er også drevet av kjærlighet, lidenskap og ønske om å lykkes. Da kan det innimellom bli slik at hjertet overstyrer hjernen - og det er både vakkert og litt sørgelig. Men, derfra til å si at norsk fotball styres av de glade amatører, ja, det er mildt sagt en overdrivelse, hevder Stabæk-lederen.