John Arne Riise  (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)
John Arne Riise (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)

- Riise aktuell for Barcelona

John Arne Riise lanseres som Sylvinhos erstatter på venstrebacken i Barcelona.

Sylvinho startet forrige ukes Mesterliga-finale mot Manchester United fordi Eric Abidal var suspendert.

FRODE OLSENS BLOGG: - Riise er god nok for Barcelona!

35 år gamle Sylvinhos kontrakt med Barcelona går imidlertid ut i slutten av juni, og venstrebacken har fått beskjed om at han får forlate klubben.

På vei til Celtic
Sylvinho har spilt for Barcelona de siste fem årene, etter tidligere å ha spilt for Arsenal og Celta Vigo. I løpet av sin tid i Barcelona har venstrebacken kunnet feire to Mesterliga-troféer og tre seriemesterskap. Denne sesongen har han startet 19 kamper for Barcelona og kommet inn som innbytter i åtte kamper.

Alt om fotball: Sjekk fakta om John Arne Riise her

Veteranen, som ifølge Sky Sports ser ut til å være på vei til Celtic, scoret ett mål i sin siste sesong på Camp Nou.

Lanserer Riise
Nå er Barcelona på jakt etter en ny venstreback – og mye kan tyde på at Roma og Norges John Arne Riise kan være aktuell for den spanske storklubben.

For den kjente spanske sportsavisen Sport , en avis som følger Barcelona svært tett, hevder at Riise er en av kandidatene trener Pep Guardiola har på sin ønskeliste.

- Skandinaven er en sikker investering og har spilt regelmessig i alle klubbene han har spilt for. Det var faktisk overraskende at Liverpools manager Rafael Benitez valgte å selge ham i fjor sommer etter at Riise spilte 234 obligatoriske kamper for «Reds», skriver Sport på sine nettsider.

Steven Gerrard, John Arne Riise  (Foto: FILIPPO MONTEFORTE/AFP)
Steven Gerrard, John Arne Riise (Foto: FILIPPO MONTEFORTE/AFP)

- En naturlig venstreback
Avisen spekulerer i at Roma kan slippe Riise for en overgangssum på rundt 45 millioner kroner.

- Selv om Riise er venstreback, kan han også spille venstrekant og midtstopper og har en stor erfaring og rutine, skriver avisen.

John Arne Riise startet denne sesongen 30 kamper for Roma i Serie A, og scoret to mål.

- Først og fremst spekulasjoner
Frode Olsen har de siste årene kommentert spansk fotball for TV 2 Sporten, og har også en fortid som spiller i La Liga for Sevilla.

Han mener først og fremst at avisen Sports påstander foreløpig er spekulasjoner.

- Dette er vel først og fremst rykter, sagt av en avis som lever og ånder for Barcelona. Det er ingen som blir sitert i avisen, men det kommer frem at Riise er et navn som kan ha blitt diskutert på Nou Camp, sier Frode Olsen, og fortsetter:

Felipe også aktuell
- I artikkelen kommer det frem at også Felipe i Deportivo La Coruna er aktuell, men at den løsningen kan bli vanskeligere å dra i land enn John Arne Riise. Barcelona er på en intens jakt etter en ny venstreback for å ha dekning for Abidal, og Riise nevnes som aktuell på grunn av sin erfaring og mulighet til også å spille på venstrekant, oppsummerer TV 2 Sportens fotballekspert.

John Arne Riise  (Foto: ALESSANDRO GAROFALO/REUTERS)
John Arne Riise (Foto: ALESSANDRO GAROFALO/REUTERS)

- Hva har du å si om avisen Sport?

- Spesielt på Barcelona er dette en avis som følger klubben svært tett. Dette kan være like troverdig som ikke troverdig, for å si det sånn, svarer den tidligere Sevilla-proffen.

- Må bare følge med!
- Tror du selv Riise kan ende opp i Barcelona?

- Det blir umulig for meg å spekulere i det nå. Jeg vet jo ikke hvilke kvaliteter og lignende Barcelona legger til grunn i sin jakt på en ny venstreback. Som alle andre må jeg bare følge med å se om det skjer en utvikling, konstaterer Frode Olsen.

Se John Arne Riise fortelle om sin beundring for Barcelona foran forrige ukes Mesterliga-finale mot Manchester United:

315136

DEBATT: Tror du John Arne Riise ender opp i Barcelona? Ta debatten i kommentarfeltet under!