Zlatan Ibrahimovic  (Foto: DANIEL DAL ZENNARO/EPA)
Zlatan Ibrahimovic (Foto: DANIEL DAL ZENNARO/EPA)

- Messi skal alltid tjene best i Barca

Zlatan Ibrahimovic må gå ned i lønn om han går til Barcelona.

Zlatan Ibrahimovic ser mer og mer ut til å nærme seg en overgang til årets Mesterliga-vinner Barcelona.

Ifølge den franske sportsavisen L'Equipe er Inter-spissen Barcelona-trener Pep Guardiolas førstevalg.

- Messi SKAL tjene best!
Men svenskens lønnskrav kan sette en stopper for overgangen, skriver spanske aviser torsdag.

Zlatan Ibrahimovics lønn i Inter er høyere enn Leo Messis lønn i Barcelona – og ifølge de to store sportsavisene i Barcelona, Sport og El Mundo Deportivo, er det en umulighet at Zlatan får tjene mer enn Messi om spissen skriver under for Barca.

- Problemet er pengene, Ibrahimovic tjener svært mye. Og om han kommer til Barcelona så må han gå ned i lønn. Det er en uskreven regel at Messi skal tjene mest i Barcelona. Det er Messi som er stjernen i klubben, sier David Salinas i avisen Sport.

messi_sumo
messi_sumo

Ikke Real-aktuell
Zlatan Ibrahimovic tjener i dag rundt 85 millioner kroner i året i Inter, mens Lionel Messi tjener 76 millioner kroner i Barcelona.

Real Madrid har tidligere blitt koblet til Zlatan, men skal nå ha valgt å droppe planene om å hente den svenske superspissen til fordel for brasilianske Kaká. Barcas rivaler skal ha kommet med et bud på 620 millioner kroner for AC Milans playmaker.

Zlatan selv forsøker ikke å sette en stopper for spekulasjonene om en mulig overgang til Camp Nou. På en pressekonferanse på Råsunda i forbindelse med Sveriges kommende landskamp mot Danmark var Serie As toppscorer svært hemmelighetsfull om sin fotballfremtid.

Forvirret presset
- Jeg har sagt det jeg kan si. Det finnes ikke mer å si. De som har fulgt dette, de vet jo hvordan det er, sa Zlatan til pressen – uten at pressekorpset ble noe klokere.

- Men ønsker du deg nye utfordringer?

- Som sagt, jeg har sagt det jeg trenger om min fremtid, svarte Zlatan på pressens spørsmål.

HEMMELIG GLIS: Zlatan vil si minst mulig om sin fremtid til svenske journalister.  (Foto: JONAS EKSTROMER / SCANPIX //AP)
HEMMELIG GLIS: Zlatan vil si minst mulig om sin fremtid til svenske journalister. (Foto: JONAS EKSTROMER / SCANPIX //AP)

Siste ord i overgangssagaen er imidlertid trolig ikke sagt.