SKAL IKKE SELGE: Middlesbroughs eier og styreformann, Steve Gibson, avviser salg av klubben.  (Foto: IAN KINGTON/AFP)
SKAL IKKE SELGE: Middlesbroughs eier og styreformann, Steve Gibson, avviser salg av klubben. (Foto: IAN KINGTON/AFP)

Boro-eieren avviser salgsrykter

Og Gareth Southgate får full tillit.

Etter at Middlesbrough rykket ned fra Premier League, har det gått rykter om at eier og styreformann Steve Gibson ville selge klubben.

Gibson har sittet i Boro-styret i 25 år, ble styreformann i 1994 og eier 90 prosent av aksjene i klubben.

Med en gjeld på over 900 millioner kroner (tall fra 2007/08-sesongen hentet fra Guardian) har det blitt spekulert i om Gibson ville selge - både for å redde klubben og seg selv økonomisk.

- Det har aldri vært noen fare for at denne klubben blir satt under administrasjon og det er ingen fare. Økonomien i klubben er svært god, og den er ikke til salgs, tordner Gibson til Daily Mail.

Avviser gjeldssnakk
Han mener også at klubben langt ifra er så gjeldstynget som tallene fra the Guardian viser.

- Det har blitt snakket mye om klubbens gjeld, men den har blitt redusert med to tredjedeler. Når vi kommer tilbake til Premier League neste sesong, vil vi ha mye mindre gjeld enn de fleste klubber, sier Gibson.

Støtter Southgate
Samtidig som han avviser alle salgsspekulasjoner, gir han Gareth Southgate full tillit i arbeidet med å gjøre oppholdet i Championship så kort som mulig.

- Vi bygget ikke Riverside for å være i Championship. Vi bygget ikke Rockcliffe Park (Boros treningsanlegg) for å være en Championship-klubb. Vi bygget ikke opp ungdomsavdelingen vår for å være en Championship-klubb. Vi vil ikke være i Championship. Vi hater Championship. Vi er en Premier League-klubb, er Gibsons tordentale.