Doping  (Foto: JOEL SAGET/AFP)
Doping (Foto: JOEL SAGET/AFP)

Fotballspiller tatt for doping i Danmark

Synderen avsløres torsdag.

Danmark har fått sin første dopingsak innenfor fotballen.

Det er en profesjonell spiller som har testet positivt, men den danske spillerforeningen vil ikke avsløre hvem før på en pressekonferanse på torsdag.

- Det er ikke en landslagsspiller, eller toppscorer i SAS Ligaen eller lignende. Det er en profesjonell fotballspiller i Danmark, sier direktøren i den danske spillerforeningen, Mads Øland, til Politiken.

- Jeg vil ikke si mer enn det. Hvem det er får dere se i morgen, sier Øland.

Det er det første dopingtilfellet i dansk fotball.

Doping i norsk fotball
I Norge ble Sveinung Fjeldstad tatt for bruk av anabole steroider mens han spilte for HamKam i 2004. Han ble utestengt for to år, men gjorde seinere comeback for Gjøvik-Lyn.

Det er den eneste dopingdommen i norsk fotball, men for tre år siden ble en Tippeliga-spiller etterforsket for innførsel av dopingmidler.

Follo-spilleren Andreas Strand testet positivt for cannabis, men slapp dom etter å ha forklart at han hadde fått i seg stoffet via en kake.

David Nielsen innrømmet i sin selvbiografi, «Sorte svin», at han hadde vurdert å dope seg.

Internasjonale avsløringer
For en liten måned siden ble den polske landslagsspilleren Jakub Wawrzyniak, som spiller for Panathinaikos, tatt for doping.

I tillegg har West Hams Roman Bednar nylig blitt avslørt for kjøp av kokain og cannabis, uten at utfallet av avsløringen er klart.

De mest kjente dopingdommene i internasjonal fotball står Jaap Stam og Edgar Davids for. De to nederlenderne testet positivt for det anabole steroidet nandrolon mens de spilte i Italia.

Også Manchester Uniteds Rio Ferdinand har sonet en dopingdom. Årsaken var ikke en positiv prøve, men at han uteble fra en dopingkontroll.