Lance Armstrong  (Foto: MAURIZIO BRAMBATTI/EPA)
Lance Armstrong (Foto: MAURIZIO BRAMBATTI/EPA)

Armstrong blir tredjekaptein

Alberto Contador leder Team Astana under Tour de France.

Manager for Team Astana, Johan Bruyneel, har bestemt seg. Alberto Contador blir kaptein for laget under Tour de France, mens Levi Leipheimer blir andrekaptein, og Lance Armstrong tredjekaptein.

- Etter hva jeg så i Giroen så er Leipheimer nummer to etter Contador, som er den beste Grand Tour- rytteren i verden. Dessuten har vi også Andreas Klöden. Det er fortsatt et godt stykke igjen til formen Armstrong hadde etter Tour de France i 2005, og det er fortsatt usikkert hvor langt han kan nå, sier Bruyneel til De Telegraaf.

- Kjemper om seieren
Til tross for at han kun blir tredjekaptein på Astana-laget, har manageren tro på at Armstrong kan gå helt til topps i Frankrike. Et stygt fall i Spania kun få dager i forkant av Giro d`Italia kunne ødelagt hele sesongen for Armstrong.

- Det var helt riktig at han fikk kjøre Giroen som trening og nå tror jeg han har mulighet til å kjempe om totalseieren etter målgang i Paris.

Sykler for seier
Liten tvil er det uansett om målsettingen til laget.

- Vi vil vinne Touren. Alle snakker om en duell mellom Contador og Armstrong, men det blir nok en hard kamp mellom vårt lag og de andre favorittene, sier Brunyeel.

Manageren lister opp Carlos Sastre, Andy Schleck og Cadel Evans som de største sammenlagtfavorittene, i tillegg til Contador, Leipheimer og Armstrong.