Kurt Asle Arvesen (Foto: NILS MEILVANG/AFP)
Kurt Asle Arvesen (Foto: NILS MEILVANG/AFP)

Arvesens Tour-plass er truet

Kurt Asle Arvesen og Matti Breschel kjemper om å bli med på Saxo Banks Tour de France-lag.

Bjarne Riis' Saxo Bank forbereder seg nå til å forsvare sammenlagtseieren fra Tour de France i fjor. Bruttotroppen skal sykle Luxembourg rundt og Sveits rundt de neste ukene.

Breschel vil gi alt
Ifølge den danske rytteren Matti Breschel (24) kjemper han med ti år eldre Kurt Asle Arvesen om en plass på laget i Frankrike.

- Det er ingen hemmelighet at det står mellom meg og Kurt, sier Breschel til dansk TV 2.

Breschel ser på Touren som noe av det største han kan oppnå som rytter, og han vil gjøre sitt ytterste for å komme med.

- Jeg skal ut å vise ett eller annet. Jeg kjører på lag med «kongene av Luxembourg», så jeg skal nok kjøre for dem, sier Breschel med hentydning til Schleck-brødrene.

Unge Breschel har vist gode takter i våresongen. Han ble blant annet nummer seks i Flandern rundt, 15 i Gent-Wevelgem og nummer ti i Paris-Roubaix. I Volta a Catalunya vant han første etappe og hadde flere topplasseringer.

LES OGSÅ: Her er lagenes bruttotropper til Touren

Arvesen har ikke imponert
Kurt Asle Arvesen har derimot slitt denne sesongen. Innsatsen i vårklassikerne ble aldri som ventet for eresfjordingen. Han sa før paris-Roubaix at han ville regne vårsesongen som mislykket om han ikke kom med i finalen av rittet. Det klarte han ikke.

Men 34-åringen er en ringrev med stor rutine og respekt i laget. I fjor vant han også en etappe i Touren. han vil ikke si så mye om sjansene for Tour-deltakelse til TV 2 Sporten.

- Jeg skal sykle Luxembourg rundt nå, og Sveits rundt neste uke. Jeg forbereder meg til TdF. Uttaket kommenterer jeg når det er gjort, sier Arvesen i en SMS.

Saxo Bank har en bruttotropp på ti ryttere til Tour de France. De ti er Andy Schleck, Fränk Schleck, Fabian Cancellera, Nicki Sørensen, Chris Anker Sørensen, Stuart O'Grady, Jens Voigt, Gustav Larsson, Matti Breschel og Kurt Asle Arvesen. Ni mann får delta i Touren.