KAPTEINEN UTLIGNET: Gareth Barry utlignet på straffespark for Aston Villa mot Everton. (Foto: Darren Staples/REUTERS)
KAPTEINEN UTLIGNET: Gareth Barry utlignet på straffespark for Aston Villa mot Everton. (Foto: Darren Staples/REUTERS)

Barry klar for Manchester City

Gareth Barry går fra Aston Villa til Manchester City.

Det melder City på sine egne hjemmesider.

Barry var i fjor sommer nær en overgang til Liverpool, men nå er han blitt det første av det man regner med blir mange av Manchester Citys rådyre sommerkjøp. Prislappen er på tolv millioner pund, eller 122,5 millioner norske kroner.

City håper at Barry og Stephen Ireland, som nylig skrev ny femårskontrakt, vil danne en midtbaneduo sterk nok til å sikre klubben en topplassering i Premier League.

Tirsdag morgen ble det bekreftet fra Villa Park at Barry for øyeblikket forhandler om sin personlige avtale med Manchester City.

Manchester City er ikke kvalifisert til Europacupen neste sesong, men klubben har ambisjoner om å etablere seg i medaljestriden. Etter at styrtrike Sheikh Mansour overtok eierskapet i klubben i 2008 har han gitt grønt lys til manager Mark Hughes om å bruke vanvittige 2,5 milliarder kroner på nye spillere.

Barrys nåværende avtale med Aston Villa går ut etter neste sesong. Manager Martin O'Neill har tidligere gjort det klart at Barry får forlate klubben om han ikke vil knytte seg til en lengre kontrakt.