Mark Cavendish  (Foto: MAURIZIO BRAMBATTI/EPA)
Mark Cavendish (Foto: MAURIZIO BRAMBATTI/EPA)

I år vil Cavendish komme seg til Paris

Superspurter Mark Cavendish vil fullføre Tour de France - og vinne mest mulig på veien dit.

I fjor dro briten i land fire etappeseirer i Tour de France før han ga seg etter den 14. etappen. I årets Giro d'Italia forsvant Cavendish også etter to uker av rittet. I Touren i 2007 orket han bare sju etapper.

Men i år satser 24-åringen alt på å kunne være med på sjarmøretappen i Paris 26. juli.

- Målet mitt i år er å nå Paris, og vinne så mye som mulig på veien dit, slår han fast.

Se intervju med Cavendish i videovinduet øverst.

Satser ikke på grønt enda
Den grønne spurttrøyen er ettertraktet. I fjor vant Oscar Freire den, mens Thor Hushovd satser på å vinne den i år. Cavendish er ikke så opptatt av trøyen.

- Jeg vil helst vinne spurter. Vinner jeg den grønne trøyen også er det en bonus. Vil man ha den trøyen må man også sikte seg inn på mellomspurtene. Det kan også være bedre å bli nummer to i to etapper på rad. Det er for tidlig i karrieren til å tenke slik, sier han.

Briten har slitt med utholdenheten tidligere og har hatt lett for å falle av i fjellene. Seieren i Milano-San Remo viste at han nå tåler tøffere ritt enn tidligere.

- Jeg føler meg bedre i år. Jeg sliter ikke i de lange bakkene. Det er tøft, og jeg komme rikke til å vinne noen fjelletapper, men jeg sliter ikke med å komme meg gjennom dem.

Lanserer bok
Cavendish lanserer nå en bok om seg selv, kalt «Boy Racer». Det er ventet at den frittalende briten igjen vil skape debatt med det han sier i boken.

- Det vil bli kontrovers, men det er en stor del av det jeg er. Jeg har alltid vært ment til å kjempe mot slike odds, sier han.