Edvald Boasson Hagen (Foto: MAURIZIO BRAMBATTI/EPA)
Edvald Boasson Hagen (Foto: MAURIZIO BRAMBATTI/EPA)

Edvald fornøyd med egen Giro-innsats

Og etter tre uker med blodslit føler Edvald Boasson Hagen seg piggere enn ventet.

Søndag avsluttet Edvald Boasson Hagen (22) sin første Grand Tour da han syklet inn til tredjeplass på den avsluttende tempoetappen i Giro d’Italia.

Det hele begynte med lagtemposeier, og på veien gjennom Italia fikk han også med to andreplasser og, ikke minst, en etappeseier.

Les også: Boasson Hagen sammenlignes med Merckx

- Over all forventning
Boasson Hagen innrømmer at de tre ukene med blodslit har gått over all forventning.

- Ja, jeg hadde ikke forventet at det skulle gå så bra. Jeg håpet på noen bra resultater, men når jeg fikk to andreplasser, en førsteplass og en tredjeplass så er det over all forventning. Det var utrolig gøy, sier han til TV 2 Sporten.

Vel hjemme i Norge etter tre uker på sykkelen føler han seg også piggere enn han hadde forventet.

- Man blir jo sliten etter tre uker, men det er overraskende hvor bra det har gått, sier Boasson Hagen, som nå går en roligere periode i møte.

- Jeg skal ha litt fri nå, og så skal jeg ha en god og rolig periode, trene og få litt overskudd. Så er det NM, sier han.

Skryter av laget
Sommerens Tour de France blir uten Boasson Hagen, noe som hele tiden har vært meningen. Én Grand Tour er nok for en så ung syklist, men Edvald innrømmer at en tur til Frankrike neste sommer er noe som frister.

- Ja, det gjør det, men det var veldig fint i Giroen også. Det kommer jo an på hva laget sier også, sier Boasson Hagen.

Og nettopp laget er et viktig kriterium for nordmannens eventyrlige Giro-suksess. Hans lag, Team Columbia, gjennomførte et glimrende ritt, og fikk i alt med seg seks etappeseire. Å være en del av et så godt lag er også en del av suksessoppskriften.

- Det har litt å si. Du må ha et bra lag rundt deg for å oppnå så bra resultater. Vi støtter opp om hverandre, hjelper hverandre og drar hverandre oppover. Det er veldig bra samhold og vi trives godt sammen. Det er viktig, sier Boasson Hagen.

Ikke avgjort hvor han sykler neste sesong
Hvilket lag han sykler for neste sesong er imidlertid uvisst. Kontrakten med Team Columbia går ut etter sesongen, og Boasson Hagen er naturlig nok en de mest ettertraktete rytterne i proffsirkuset.

22-åringen vil imidlertid ikke tenke på fremtiden helt ennå, og holder sitt fokus på det sportslige.

- Jeg har kontrakt ut året, så det er noe jeg tar etter hvert. Det viktigste er at jeg får et bra lag, som er godt organisert og har en bra gruppe, så får vi se hvor det blir. Jeg trives bra der jeg er nå, men det er noe jeg tar etter hvert, sier Boasson Hagen.

Håper på VM-form
Nå går forbereder han seg til den siste delen av sesongen, der VM i sveitsiske Mendrisio kan bli en av høydepunktene.

- Ja, det kommer jo VM etter hvert. Jeg skal prøve å få en bra form til det. Det er ikke noe jeg fokuserer voldsomt på, men jeg håper å få til noe bra neste halvdel sesongen. Jeg er jo veldig godt fornøyd første halvdel av sesongen, sier Boasson Hagen, som i tillegg til Giro-suksessen også sikret seg en imponerende seier i den belgiske semi-klassikeren Gent-Wevelgem.