Lance Armstrong  (Foto: MAURIZIO BRAMBATTI/EPA)
Lance Armstrong (Foto: MAURIZIO BRAMBATTI/EPA)

Lance gleder seg over lovende Tour-form

Formstigning i Giroens andre halvdel gleder Lance Armstrong.

Lance Armstrong endte på 12. plass i Giro d’Italia. Det var amerikanerens første Grand Tour siden han la opp i 2005.

- Lovende
Armstrong sa før Giroen at han ikke var der for å vinne, men sier likevel at 12. plassen er lovende foran sommerens Tour de France.

- Jeg kom hit med et åpent sinn. Jeg visste ikke hva jeg kunne forvente etter krasjen i Castilla y Leon, tiden jeg ikke fikk sykle og reisen til Italia, sier Armstrong ifølge Velonews.

- Slik jeg ser det har det vært tre harde uker. I den andre halvdelen av rittet viste jeg at jeg ble bedre. Det er noe å ta med seg. Det er lovende før juni og juli, sier Astana-rytteren, som synes forventningene til ham har vært i høyeste laget.

- Jeg har kanskje skuffet noen fans og noen i pressen, som forventet at jeg umiddelbart skulle vinne store ritt. Det er galskap. Jeg er nesten 38 år gammel. Begge beina mine er godt plantet på bakken. Det har krevd mye hardt arbeid så langt, men vi kan kanskje kjøre sterkt og være i front i juli.

Tror de finansielle problemene vil løses
Astana sliter økonomisk, noe som har ført til ubetalte lønninger for lagets ryttere. Sportsdirektør Johan Bruyneel tror det finansielle snart går i orden, så laget får delta i Luxembourg rundt, Dauphine Libéré, Sveits rundt og Tour de France.

- Jeg er forhåpningsfull og trygg på at vi kan delta i de rittene. De finansielle problemene som har gjort at lønningene ikke har blitt betalt er ikke løst ennå, men jeg håper lagets sponsorer vil rekke fristen for bankgarantien og utbetalingene, sier Bruyneel.

- Dessuten vil UCI flere garantier fra laget for resten av året. UCI vil snart ta en beslutning omkring lagets fremtid. Vi håper å vite mer i de kommene dagene. Den beste løsningen er å fortsette med vår nåværende struktur, og jeg forventer at vi vil stille til start i Tour de France.