Cecilia Brækhus  (Foto: Pekka Sakki/SCANPIX)
Cecilia Brækhus (Foto: Pekka Sakki/SCANPIX)
Cecilia Brækhus  (Foto: Markku Ulander/SCANPIX)
Cecilia Brækhus (Foto: Markku Ulander/SCANPIX)

Brækhus vant overlegent

Tittelbeltene fortsatt på norske hender.

Se boksestevnet: TV 2 SPORT gratis i helgen for alle med digital dekoder!

Se høydepunkter fra matchen i vinduet øverst.

Dommerne var samstemte i avgjørelsen og alle mente Cecilia Brækhus varr vinner av oppgjøret mot Amy Yuratovac.

- Jeg håper dere likte det. Det er alt jeg vil si: Jeg håper dere likte det, sa Brækhus da hun ble spurt av en kommentar av speakeren.

Se Brækhus kommentere kampen:

315760

Cecilia Brækhus forsvarte VM-titlene i WBA og WBC med glans. Amerikanske Amy Yuratovac var ingen trussel, men hun var tøff og ga ikke opp.

- Det var en grei kamp, og Yuratovac var akkurat som jeg hadde trodd hun skulle være. Det var ikke mye som overrasket meg ved henne, men hun hadde god kondisjon og sto kampen ut. Det hadde jeg ikke ventet, sa Cecilia Brækhus til NTB like etter kampen i Hartwall Arena i Helsingfors lørdag kveld.

Den norske verdensmesteren vant med dommerstemmene 98-92 hos samtlige tre dommere. Det forteller om en helt overlegen seieren, og det var Brækhus som tok kontrollen i kampen allerede fra første runde.

- Det ble en intensiv kamp, men det hadde jeg regnet med. Hun traff meg så å si ikke i det hele tatt. De fleste slagene hennes gikk i hanskene. Noen kroppsslag gikk inn, men de fleste traff armene mine, sa Brækhus.

Hun mente også at Yuratovac var mye mer aggressiv enn ventet, men boksemessig leste Brækhus sin amerikanske motstander som en åpen bok i de siste rundene, og det ble tidlig klart at Yuratovac ikke var noen veldig stor trussel mot Cecilia.

Før matchen:
Et kaos uten like endte allikevel godt for Cecilia Brækhus.

Etter at det lenge var uklart om boksestevnet der hun forsvarer VM-tittelen i weltervekt mot Amy Juratovac, ble avviklet, er det nå klart at Brækhus går i ringen ca. kl. 20.00 i kveld.

Stevnet har mistet hovedattraksjonen Nikolai Valujev mot Ruslan Sjagajev, men det har ikke gjort noe med humøret til bergensbokseren.

- Vi kan ikke vente med å komme oss i ringen og gi Norge et stort show, sier promotor Kalle Sauerland.

Han forsikrer at publikum i Finland allikevel vil stille opp i kveld.

- Folk skrek at de fortsatt ville gå på stevnet selv om Valujev ikke skulle bokse, sier Sauerland.

Se hele saken her:

315746